Да бъде организиран образователен център, в който чрез доброволен труд

...
Да бъде организиран образователен център, в който чрез доброволен труд
Коментари Харесай

Информационният център за бежанци във Варна започва образователен проект

Да бъде проведен учебен център, в който посредством непринуден труд на учители, да се обучат украински деца на български език - по този план работят сега основателите на Информационния център за поддръжка на бежанци в Украйна - ICT Cluster Varna. Това заяви пред представителите на медиите Тодор Добрев, член на УС на клъстера.

В Информационния център в поддръжка на бежанците от Украйна, който бе построен в региона на ДКС, работят доброволци-студенти от Икономическия университет - от Украйна, Молдова и Русия, публицисти, IT специалисти.

Целта е да бъде подавана потребна информация към хората, идващи от Украйна – за работа, обучение, опазване на здравето, транспортни услуги и други. В центъра се събира и информация от бизнеса във Варна за обезпечаване на работа, курсове, образования здравни, застрахователни услуги, телекомуникационни услуги. Тодор Добрев предложения варненските компании да се включат в самодейността, като дават опция за консолидиране на бежанците.

Информационният център се намира във фургон, ситуиран вляво от бариерата към вх. 5 на ДКС. Работното време е от  09.00 до 18.00 ч. всеки ден.

Телефони за връзка: +359 879 008 841,  +359 879 097 056,

e-mail: [email protected].
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР