Да бъде направена анкета с родителите на деца, посещаващи детските

...
Да бъде направена анкета с родителите на деца, посещаващи детските
Коментари Харесай

Питат старозагорските родители за камерите в детските градини

Да бъде направена анкета с родителите на деца, посещаващи детските градини в Стара Загора за въвеждане на видеонаблюдение , взеха решение на взаимна среща през днешния ден родители и шефовете на всички детски градини. Родителите би трябвало да отговорят на въпроса: " Желаете ли да бъдат сложени камери за видеонаблюдение в занималните на детската градина ". Срокът е до понеделник.

" След като има противоположна информация може да се направи по-голямо публично разискване , в което да се включат и преподаватели от Педагогически факултет на Тракийския университет ", разяснява Иванка Сотирова, зам.-кмет по филантропични действия в Община Стара Загора.

" Не сме пристигнали да търсим отговорни, а превантивно да създадем по този начин, че да няма случаи като в Бургас, да има надзор " , показа Тенчо Тенчев, родител на дете посещаващо градина. По думите му учителите би трябвало да са спокойни, проблеми постоянно има, въпросът е да има разговор.

" Благодаря Ви за гражданската позиция, мога да Ви уверя, че когато има сигнал, администрацията реагира незабавно " , сподели зам.-кметът Сотирова. Тя описа и за някои от проблемите, които навреме са били решени. Според нея, администрацията е длъжна да основава най-хубавите условия за децата.

Родителите предложиха проблемите да се вземат решение с доста срещи-да има повече диалози с учителите. Те още веднъж заявиха, че не са врагове на учителите и желаят дружно с тях да вземат решение проблемите.

Росица Проданова, родител и преподавател в прогимназиална степен се разгласи против въвеждане на видеонаблюдение. Според нея решението би трябвало да бъде разговора, понижаване на децата в групите и увеличение на личния състав. " Не война, а схващане, изключение са аморалните педагози ", сподели още Проданова. По думите и моралната съвет и отговорност би трябвало да са на целия екип, а освен на шефа. Тя прикани родителите да търсят всички виновни институции при проблем в детската градина.

" Освен разговор, би трябвало да има и доверие отстрана на родителите ", разясниха шефове.

 За контузиите на учителите и шамарите над деца
За контузиите на учителите и шамарите над деца

Видеонаблюдението в детските градини няма да е неприятно нещо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР