Да бъде извършена проверка на това, как се стигна до

...
Да бъде извършена проверка на това, как се стигна до
Коментари Харесай

Атлантици искат проверка как се стигна до един доставчик на бойни кораби за 820 млн. лв.

Да бъде осъществена инспекция на това, по какъв начин се стигна до явяването на единствено един претендент за доставката на нови бойни кораби за армията за 820 млн. лева За това приканиха от Атлантическия съвет на България, които в своя позиция показаха безпокойствие, че около свадите с пазаруването на нови изтребители, доставката на бойни кораби ще остане на назад във времето.

От организацията упорстват в поръчката да не се позволява изборът на един главен снабдител, който няма доказана процедура и потенциал за осъществяването на подобен безценен план. От съвета настояват да се основат условия в плана да вземат участие потвърдени производители от страни от НАТО и Европейски Съюз, както и да се употребяват опциите за реализация на плана взаимно със съюзни страни, в това число и с включване на всички механизми и организациите на НАТО и Европейски Съюз.

В позицията се упорства за рестартиране на плана " оптимално бързо ", като бъдат съобразени и по-горните рекомендации, тъй че планът да не бъде провален. 

В текста се показва още:

Атлантическият съвет на България акцентира, че главната цел на всяка виновна политика за развиване на българската отбранителната промишленост е действителното ѝ консолидиране в европейската отбранителна индустриална и софтуерна база. Възможността ни да участваме в развиването на високите технологии в Европа е сериозно подвластно от установяването на съдействие с водещите европейски производители и от оптимално необятното потребление на опциите за индустриално съдействие, проучване и технологии и взаимно придобиване на отбранителни качества в рамките
на НАТО и Европейски Съюз.

Допуснатите досега нередности при ръководството на главните капиталови планове не са изолирани случаи, а са признаци на бездънен систематичен проблем. Изграждането на модерни български въоръжени сили изисква установените досега недостатъци да бъдат преодолени посредством използването на цялостна нова система за ръководство на развиването
на нашата защита.

Ние от Атлантическия съвет на България продължаваме да настояваме за одобряване и осъществяване на цялостна стратегия за превъоръжаване на Българската войска, която да я трансформира в съвременна и интегрирана със съдружниците ни от НАТО и Европейски Съюз отбранителна институция.

В края на октомври от Министерството на защитата оповестиха, че по плана за пазаруване на нови кораби е подадена единствено една оферта, като не е посочено името на участника.

До момента обаче е ясно, че военното министерство е изпратило запитвания до европейски корабостроителни компании, от които единствено една е българска. До този миг интерес единствената българска компания, оповестила интерес към покупката, е " МТГ Делфин ", индиректно свързвана с предприемача и ръководител на КРИБ Кирил Домусчиев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР