Да бъдат разпечатани чувалите с бюлетини от всички 1639 секции

...
Да бъдат разпечатани чувалите с бюлетини от всички 1639 секции
Коментари Харесай

Съдът реши: Разпечатват чувалите с бюлетините от машините в София

Да бъдат разпечатани чувалите с бюлетини от всички 1639 секции с машини в София, само че единствено с цел да се извадят протоколите от устройствата от тях, това реши Софийският административен съд.

 

Магистратите разгледаха всъщност жалбата на Ваня Григорова против решението на Столичната общинска изборна комисия, която разгласи за кмет на София Васил Терзиев.

 

На този стадий обаче ръчно преброяване няма да има. Такова ще се разпореди, в случай че назначената експертиза покаже разминавания. От чувалите ще се извадят единствено протоколите и в случай че има разминавания, ще се брои наново единствено в някои секции.

 

Според екипа на Григорова вотът би трябвало да бъде касиран, поради голям брой позволени нарушавания, които са довели до замяна на вота на гласоподавателите.

 

За съответните нарушавания, посочени от екипа й, в това число превръщане на протоколи, откакто към този момент са били качени, съдът реши, че следва да бъде осъществена сложна техническа и икономическа експертиза, направена от две движимости лица, компютърен експерт и икономист. Следва да се откри дали има несъответствия при направените ремонти.

 

На 10 ноември Административен съд София – град отхвърли настояването на Ваня Григорова да спре предварителното осъществяване на решението на столичната Общинска изборна комисия, с която претендентът на ПП-ДБ Васил Терзиев беше разгласен за определен за кмет на София.

 

Източник Българска национална телевизия

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР