Да бъдат проверявани доходите и декларирано имуществото и членството в

...
Да бъдат проверявани доходите и декларирано имуществото и членството в
Коментари Харесай

Социолозите също да бъдат проверявани за доходи и имоти, предлага Атака

Да бъдат проверявани приходите и заявено имуществото и участието в организации на социологическите организации - техните притежатели и работещите в тях. Такава смяна в антикорупционния закон внася през днешния ден " Атака " в деловодството на Народното събрание, заяви пред публицисти в Народното събрание депутатът от партията на Волен Сидеров, Десислав Чуколов. Целта на импортираната корекция е изсветляване и на този бранш от българския обществено-политически живот, който няма какво да крие, няма и от какво да се тормози, разясни той.
Законът по принцип е ориентиран към лицата на висши държавни длъжности, само че значително и социолозите са тези, които дефинират кои са лицата, заемащи висши длъжности, които, като се изключи че осведомят обществото, само че и дефинират неговото мнение, проучват, дават избрани тези какво да се мисли за този или оня развой, изясни претекстовете депутатът.
 Когато се регистрират приходите, могат да станат ясни доста отговори, които българското общество търси, добави Чуколов.

„ В обществено-политическото пространство от дълго време се приказва за социолози, които имат покои, голф комплекси, показват положително финансово положение. Нека това да стане ясно и транспарантно ”, добави Чуколов той.
Евентуално блокиране на препоръчаната смяна от някоя политическа мощ ще значи, че съответната политическа мощ, организация имат обязаност със социолози у нас, разяснява депутатът от „ Атака ”.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР