Да бъдат проверявани доходите и декларирано имуществото и членството в

...
Да бъдат проверявани доходите и декларирано имуществото и членството в
Коментари Харесай

Атака предлага изсветляване на имуществото на собственици на социологически агенции

Да бъдат проверявани приходите и заявено имуществото и участието в организации на социологическите организации - техните притежатели и работещите в тях. Такава смяна в антикорупционния закон внася през днешния ден " Атака " в деловодството на Народното събрание, разгласи пред публицисти в Народното събрание Десислав Чуколов.

" Този закон е ориентиран към лицата на висши държавни длъжности, само че значително и социолозите са тези, които дефинират кои са лицата, заемащи висши длъжности, които, като се изключи че осведомят обществото, само че и дефинират неговото мнение, проучват, дават избрани тези какво да се мисли за този или оня развой ", изясни претекстовете депутатът.

" Когато се регистрират приходите, могат да станат ясни доста отговори, които българското общество търси ", добави той.

По думите на Чукулов задачата е изсветляване и на този бранш от българския обществено-политически живот.

" Който няма какво да крие, няма и от какво да се тормози. Така или другояче в обществено-политическото пространство от дълго време се приказва за социолози, които имат покои, голф комплекси, показват положително финансово положение. Нека това да стане ясно и транспарантно ", посочи той, без да показва имена.

Ако препоръчаната смяна не бъде призната, от " Атака " ще сметнат, че съответната политическа мощ, организация имат обязаност със социолози, заявява депутатът.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР