Да бъдат осветени паметниците в морската градина, които се намират

...
Да бъдат осветени паметниците в морската градина, които се намират
Коментари Харесай

Предложение: Да осветят паметниците на националните герои в Бургас

Да бъдат осветени паметниците в морската градина, които се намират сред летния спектакъл и пантеона в Бургас. За това упорства общинският консултант Георги Дракалиев. Той ще насочи своето запитване на сесията, която ще се организира на 25 юни.
беседва с Георги Дракалиев, с цел да научи още по предлагането: „ Убеден съм, че моето предложение ще бъде признато, тъй като то е в интерес на всички. Отговор от общинската администрация чакам на съвещанието на общинския съвет в края на този месец. Няма причина част от паметниците в Морската градина да бъдат осветени, а останалата част от тях да тънат в мрачевина и то в случай, че там има бюст-паметници на огромни национални герои като Петко Воевода, Георги Кондолов, Михаил Герджиков, Тодор Александров и други. Получава се по този начин, че в южната част на парка, има монументи на партизани, чиито имена нищо не приказват на бургазлии. Тях сме ги осветили, а паметниците на други национални герои - не. Да зарадваме бургазлии и посетители с хубаво художествено осветяване, за това упорствам “.

Много от паметниците в морската градина през времето са имали потребност от разчистване и най-общо ободряване. По този въпрос Георги Дракалиев счита, че това е работа на общината. Той се гордее с обстоятелството, че ВМРО-Бургас почиства паметника на Тодор Александров. Преди 15 години той е подложен от организацията и нейните представители се грижат за него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР