Да бъдат обложени с данък едрите земевладелци, притежаващи над 20

...
Да бъдат обложени с данък едрите земевладелци, притежаващи над 20
Коментари Харесай

ВМРО предлага нов данък за едрите земевладелци

Да бъдат обложени с налог едрите земевладелци, притежаващи над 20 000 дка земя. Това оферират депутатите от Вътрешна македонска революционна организация, които към този момент са подготвили промени в Закона за локалните налози и такси. Добавките се вършат сред двете четения на законопроекта, импортиран от Менда Стоянова и други народни представители.
Ако бъде признат, новият данък ще засегне 61 притежателя на над 4,1 млн. дка. земя, а в общинските бюджети ще влязат нови 40 млн. лева Държавата и общините ще бъдат освободени от налога.
Новият данък ще влезе в действие от 2021 година и ще важи за жители и компании. Размерът му ще се взема решение от общинските препоръки, като ще бъде сред 1 и 10 лева на декар, взависимост от категорията на земята. Срокът да се пресметна кой какъв брой дължи е 31 декември 2020 година
Според измененията едрите земевладелци ще би трябвало да подават специфична данъчна декларация до локалните управляващи, в която са разказани площта и категорията на земите, плюс други данни, избрани от министъра на финансите.
Образец на декларацията би трябвало да бъде оповестен от министърa до 2 месеца след влизането в действие на законовите промени.
Колко са едрите земевладелци у нас и по какъв брой земя имат, четете в Expert.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР