Да, аз съм мажоритарният собственик на Юлен. Придобих мажоритарния дял

...
Да, аз съм мажоритарният собственик на Юлен. Придобих мажоритарния дял
Коментари Харесай

Марк Жирардели не разкри от кого е купил Юлен

Да, аз съм мажоритарният притежател на " Юлен ". Придобих мажоритарния дял през 2016 година. Това съобщи ски легендата Марк Жирардели по отношение на изказванието си, че е притежател на " Юлен ".

Попитан категорично от кого е купил " Юлен ", Жирардели отвърна, че притежател преди него е бил " един фонд " . Подписал съм декларация за конфиденциалност и не мога да кажа името на фонда, добави ски легендата, съгласно който фондът " участва на три континента ". Той допусна, че негативното въодушевление, което се основало през годините в Банско, предиздвикало въпросния фонд да продава . На категорично запитване на Нова телевизия има ли връзки с ръководителя на ски федерацията Цеко Минев (бел. ред. - тъй като персонално министър председателят Бойко Борисов го уточни за притежател на " Юлен " ), Жирардели изясни, че ги свързва общото занимание – ските и планината. Ски легендата сподели, че като акционер бил " единствен " и не отговори има ли други, откакто е " мажоритарен акционер " и кои са те.

По думите му, Жирардели купил печеливш бизнес – имало облага, само че един подобен голям план не означавал моментална облага. Той не пожела да посочи имала ли е отговорности " Юлен " при пазаруването, както и не посочи точната цена. " Цената беше доста забавна ", бяха думите му. Интересните планове могат доста елементарно да се финансират, сподели Жирардели и отхвърли българска банка да го е финансирала.

Същевременно Жирардели призна, че " тази конструкция си я имаше ", откакто беше запитан за какво е работил през офшорката . Причината била, че през офшорна компания можело да се закупуват повече планове. А на въпрос дали приказваме за офшорка със притежател Георгиус Георгиу, Жирардели отвърна, че не е юрист.

На въпрос за какво не е оповестил по-рано, че е притежател на " Юлен ", той отвърна, че никой не го е питал . Той посочи, че процедурата по закупуване е траела доста дълго време. През 2012 година още си мислех, че би било една прелестна опция да влагам в тази компания, само че изследването продължи няколко години и през 2016 година завърши договорката. Жирардели добави и, че България има голям капацитет за вложения в зимните спортове.

Още детайлности по тематиката прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР