Д ванайсет човека са загинали на и около летището на

...
Д ванайсет човека са загинали на и около летището на
Коментари Харесай

12 души са загинали на и около летището на Кабул, откакто талибаните превзеха афганистанската столица

Д ванайсет индивида са починали на и към летището на Кабул, откогато талибаните превзеха афганистанската столица в неделя, съобщи Ройтерс, като се базира на представители на НАТО и на ислямисткото придвижване, съобщи Българска телеграфна агенция.

Уплашени хора се втурнаха към аерогарата с вярата да съумеят да изоставен Афганистан.

Дванайсетте починали или са били убити, или са били стъпкани

до гибел при блъсканици, сподели представител на талибаните. Той прикани хората, струпали се на входовете на летището, да се разотидат, в случай че нямат нужните документи за пътешестване.

"Не желаеме да нараним никого на летището ",

сподели талибанският представител, който поискал да остане неизвестен.
Според очевидци ситуацията на самата аерогара през днешния ден е спокойна. От неделя през летището на Кабул са били евакуирани от Афганистан общо минимум 8 хиляди души, сподели западен източник.

Талибаните обаче са упреквани, че попречват заминаването

на афганистанците, които желаят да изоставен страната. Би Би Си заяви, че ислямисткото придвижване е построило контролно-пропускателни пунктове към летището на Кабул и разрешава прекосяването през тях единствено на чужденци.

Днес е формалният народен празник на Афганистан

- Денят на независимостта (от английско ръководство през 1919 г.). В естествени времена това ще е да мотив за празнуване. Но откакто талибаните откриха надзор над страната с мълниеносна атака, националният празник на Афганистан може да стане мотив за демонстрации против новата власт, отбелязва Ройтерс.

Вчера източният афганистански град Джалалабад стана сцена на първия огромен митинг

против талибаните, откакто взеха властта. Демонстранти смъкнаха талибанското знаме и пробваха да повдигнат афганистанския народен байрак на площад. Тогава бойци на ислямисткото придвижване започнаха да стрелят по тях, убивайки трима и ранявайки над 10 индивида.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР