Д уа Липа е родена на 22 август 1995 г.

...
Д уа Липа е родена на 22 август 1995 г.
Коментари Харесай

Дуа Липа - изпълнителката, която носи любов в името си

Д уа Липа е родена на 22 август 1995 година в Лондон. Родителите ѝ са от Косово, където изпълнителката прекарва няколко години от своя живот. Дуа има по-малки брат и сестра. Името ѝ значи „ обич “ на албански, описват от канала във.

Дуа стартира да пее на 5-годишна възраст .

Към музиката я възпламенява татко ѝ, който е музикант. В учебно заведение свири на виолончело и върви на уроци по пеене. Въпреки че в дома ѝ постоянно са слушани Дейвид Боуи, Стинг и Боб Дилън, нейно ентусиазъм се оказва музиката на Пинк и Нели Фуртадо. Дуа е извънредно впечатлена от честността в текстовете на изпълнителките.

Докато пораства Дуа Липа преследва кариера като модел ,

като получава роля в телевизионната реклама за „ The X Factor “ през 2013 година В рекламата се вижда по какъв начин тя пее ария на Sister Sledge, която записа особено за промоцията на шоуто. Въпреки че 17-годишната Дуа към момента няма своя лична ария и не е състезателка в шоуто за гении, наподобява „ The X Factor “ открива инцидентно идната огромна звезда.

През август 2015 година Дуа Липа дебютира с песента „ New Love “,

която се трансформира в един от най-силните дебюти за годината. През октомври същата година излиза и второто ѝ парче „ Be The One “, което се трансформира в шлагер. Юни 2017 година се появява и първият албум на изпълнителката озаглавен „ Dua Lipa “, който включва песни с Крис Мартин, Мигел и групата BLACKPINK.

Албумът е продаден допълнително от 6 милиона копия по целия свят

и се трансформира в най-стриймвания албум от жена реализатор в Spotify.
След пет седмици в класацията, песента „ New Rules “ оглавява английската ранглиста, трансформирайки се в първата ария на Дуа достигнала до номер 1. Обявена е за 21-та най-хубава ария от последното десетилетие.

Почти три години след дебютния си албум, Дуа Липа се завръща

с дълго чакания си втори албум, „ Future Nostalgia “, през март 2020 година Той доближава до номер 3 в американския Billboard 200 и става първи във Англия.

До момента изпълнителката има три награди Грами,

две музикални награди на MTV Europe и пет награди BRIT, както и два сингъла номер 1 във Англия и общо 10 от 11 топ песни. Дуа Липа прави две песни за филмите „ Алита: Боен ангел “ и „ Посоки “. Но с изключение на да пее, изпълнителката има предпочитание скоро да взе участие и като актриса в някоя кино продукция, само че сигурно желае да стартира с дребна роля.

От 2019 година изпълнителката е по отношение на модела Анвар Хадид .

Двойката отпразнува първата си годишнина през юни 2020 година и дружно осиновяват кученцето Декстър. В изявление тя признава, че в никакъв случай не се е чувствала по-комфортно във връзката.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР