Д-р Заприн Пепелов е новият управител на Общинската болница във

...
Д-р Заприн Пепелов е новият управител на Общинската болница във
Коментари Харесай

Нов управител пое Общинската болница във Велинград

Д-р Заприн Пепелов е новият шеф на Общинската болница във Велинград. Той публично встъпи в служба, откакто бе показан пред колектива от кмета на града доктор Костадин Коев и ръководителя на Общинския съвет Любомир Перчинков. Д-р Пепелов ще управлява лечебното заведение краткотрайно, до осъществяване на конкурс за титуляр.

Новият ВрИД шеф на МБАЛ-Велинград има над 22 години управнически опит в областта на опазването на здравето, гласи професионалната му биография.

Завършва медицина във ВМИ ИВ. Павлович Павлов гр. Пловдив. Специализира " Здравен мениджмънт " през 2005 година През 2016г придобива компетентност Обща медицина, а през 2018г. приключва магистратура по Здравен мениджмънт. Към момента е общопрактикуващ доктор с над 3000 пациенти в листата си.

Встъпването в служба на доктор Пепелов се случва при висящи каузи, заведени против решението на Общинския съвет във Велинград против отстраняването от поста на досегашния шеф доктор Данчо Гурдев. То бе гласувано през февруари, само че бе обжалвано както от доктор Гурдев, по този начин и от общински съветници. Окръжният съд в Пазарджик се произнесе, че уволнението е непозволено. Областният шеф на Пазарджик Трендафил Величков също върна решението за ново гласоподаване, след което го апелира пред Административния съд в Пазарджик. Двете изключителни сесии на Общинския съвет, свикани по този мотив, не се състояха заради липса на кворум. Всичко това се случи на фона на цивилен митинги поради терзания, че се прави опит за отнемане на публичната болница от частен вложител. Междувременно доктор Пепелов е вписан като шеф на лечебното заведение в Търговския указател.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР