Д-р Юлиан Александров е председател на Комисията за борба с

...
Д-р Юлиан Александров е председател на Комисията за борба с
Коментари Харесай

Ето какво реши новият общински съвет в Монтана на първото си заседание

Д-р Юлиан Александров е ръководител на Комисията за битка с корупцията и спор на ползи в новоизбрания общински съвет на Монтана. В нея влизат още доктор Иванка Делева и Камелия Трифонова. Общо 10 са непрекъснатите комисии, чийто състав гласоподаваха съветниците на първото  редовно съвещание на Общинския съвет. По предложение на ръководителя Иво Иванов с скрито гласоподаване за зам.-председатели бяха определени доктор Иванка Делева от коалиция Национална движение „Симеон Втори" – Движение за права и свободи, Валери Георгиев и доктор Христо Кастрев от коалиция Съюз на демократичните сили. Александър Димитров от Възраждане получи 6 гласа.
Подкрепено бе предложение на кмета Златко Живков за удължение с още 3 месеца на програмата „ Грижа в дома “, по която се обезпечават услуги на възрастни и хора с увреждания по домовете им. Гласувано бе и предложение от кмета Златко Живков за изтегляне на заем от 1 милион лв., с цел да бъде обезпечен бюджета за 2024 година. За отлагането му настоя Валери Спасов, само че с гласоподаване съветниците отхвърпиха неговото предложение. Кредитът ще се употребява при финансиране или дефинитивно заплащане на дребни планове, както и за други заплащания когато има разминаване на периоди, не приходи от лични доходи и дотации от министерства и организации. Поемането на подобен дълг няма да повлияе отрицателно на бюджета на община Монтана за идната година.
Прието бе решение, с което се дефинира наемната цена за отдаване без търг или конкурс за едногодишно прилагане на земя от общинския аграрен фонд за стопанската 2023/24 година. Площите ще се употребяват след подписване на контракт с кмета на общината като наемателят ще заплати по-високата сума при съпоставяне на най-високата тръжна цена за земите от държавния аграрен фонд и междинната стойност на рентата за землището на общината.
Съветниците взеха решение управлението на районното хранилище за твърди битови боклуци да изготви техническо задание и условия за лизингов контракт за закупуване на компактор и верижен екскаватор, които да заменят амортизираната техника на депото, което работи от 17 години. Общата стойност на двете машини е 1 660 000 лева Гласуван бе и лист на спортните обекти на територията на община Монтана. Те са общо 26 и могат да се ръководят по Закона за физическото образование и спорта.
Предложението на съветниците от Възраждане за понижаване на таксата за паркиране в синя зона от 2 на 1 лев, не бе признато. Срещу това предложение се изрече доктор Людмил Джурджов, Любомир Иванов настоя размерът на таксата да бъде разискван след разбор на приходите и разноските от синята зона. Кметът Златко Живков съобщи, че това би могло да се разиска при приемането на бюджет 2024 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР