Д-р Венцислав Стоев е зъболекар, доктор по клинична психология, експерт

...
Д-р Венцислав Стоев е зъболекар, доктор по клинична психология, експерт
Коментари Харесай

Д-р Стоев: Заради липсващи зъби може да се появят болки в кръста и коленете

Д-р Венцислав Стоев е ортодонт, лекар по клинична логика на психиката, специалист по постурология и интегративна медицина. За пръв път ползва в България и открива пътя на постурологията - науката за стойката на индивида.

През 1981 година приключва Стоматологичния факултет в София. През 2005 година - магистратура по Клинична и консултативна логика на психиката към СУ “Св. Кл. Охридски” и пази дисертация за превъзмогване на страха от стоматологично лекуване през 2016 година, а през 2018 година специализира в Рим интегративна постурология при проф. Заварела и се дипломира в Университета “Жан Моне” в Брюксел.

- Д-р Стоев, каква просвета е постурологията? Аз за първи път слушам за нея, допускам, че и за множеството ни читатели е по този начин.

- Постурологията е просвета за стойката - “рosturе” на британски, а на латински “рostura” значи стойка. Тази просвета има над 50-годишна история в Западна Европа и Съединени американски щати, a в България е от съвсем две години.

Всъщност това е просвета, която е част от интегративната медицина, сплотяваща разнообразни специалности. Тя изследва позата на тялото като място, където се отразяват доста от сигналите на организма, които демонстрират здравето на индивида.

Цялото изявление, четете в zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР