Д-р Ваня Танчева – Манчева е истински ветеран в Регионалната

...
Д-р Ваня Танчева – Манчева е истински ветеран в Регионалната
Коментари Харесай

Ветеранът си отива - политическа рокада или заслужена пенсия...

Д-р Ваня Танчева – Манчева е същински деец в Регионалната здравна ревизия в Пловдив. Както тя самата сподели пред „ Марица “ преди време, всички знаят, че е бойна натура, че не си затваря устата и че се бори до дъно да реализира задачите си. Тя бе отпред на битката с пандемията, като част от Областния спешен щаб. Новината за пенсионирането й тя разяснява сбито. „ Да, по този начин е “ и уточни името на новия шеф на РЗИ-Пловдив – доктор Сийка Димчева, досегашен основен секретар на здравната институция.

Въпросът, който вероятно мнозина си задават, е дали става въпрос за политическа рокада или за заслужена пенсия след дълъг стаж.

Д-р Ваня Танчева-Манчева е родена през 1956 година в Стара Загора. Завършила е медицина в Медицинска академия – Пловдив. Специализира „ Хигиена на храненето “ и е магистър по „ Здравен мениджмънт “. Специализирала е в Холандия и Германия. Работила е като завеждащ отдел “Хигиена на храненето” в ХЕИ – Пазарджик, управлявала е дирекция „ Лабораторни проучвания “ в РИОКОЗ-Пловдив, след което дълги години заема поста шеф на Регионалната здравна ревизия. Владее френски и британски език. Омъжена, с две деца. Тя е някогашен член на ДСБ и претендент за евродепутат през 2009-а.

Още по-любопитно е каква ще е ориста на доктор Аргир Аргиров, който е заместник-директор на Регионалната здравна ревизия и който не бе посочен като човек, който да седне на шефския стол след Танчева-Манчева.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР