Д-р Ванеса Кери е назначена за специален пратеник на генералния

...
Д-р Ванеса Кери е назначена за специален пратеник на генералния
Коментари Харесай

Специалистка по интензивна медицина става специален протеник на СЗО по климатичните промени и здравето

Д-р Ванеса Кери е назначена за специфичен делегат на генералния шеф на СЗО по въпросите на изменението на климата и здравето, заяви пресслужбата на международната организация.

Д-р Кери е експерт по интензивна медицина и реанимационен доктор в Масачузетската обща болница (MGH).Тя е прочут международен здравен специалист, основен изпълнителен шеф на Seed Global Health, организация с нестопанска цел, фокусирана върху укрепването и трансформацията на здравните системи посредством дълготрайни вложения и образование на медицински експерти. Под нейно управление Seed е подкрепила образованието на повече от 34 000 лекари, медицински сестри и акушерки в 7 страни и е съдействала за възстановяване на здравните грижи за повече от 73 млн. души.

Автор е на изявления за резултатите от изменението на климата върху човешкото здраве и здравните системи, както и за нуждата от консолидиране на отговора, ориентиран към здравето, в ограниченията за намаляване на климатичните промени.

„ Климатичната рецесия е здравна рецесия – тя съставлява съществена опасност за световното здраве и са нужни незабавни дейности за намаляване и адаптиране към това комплицирано предизвикателство. Изменението на климата към този момент сее безпорядък в целия свят – от епидемията от холера в Малави до заболявания, свързани с горещината в Индия – би трябвало в този момент да влагаме в мощни здравни системи, които са устойчиви на тези въздействия. Ще работя със СЗО и нейните сътрудници за стимулиране на осведоменост, създаване на решения и създаване на консенсус за деяние за по-здравословно бъдеще за всички на тази планета “, сподели доктор Кери на церемонията, на която одобри задачата си като специфичен делегат на генералния шеф на СЗО.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР