Д-р Валентин Димитров остава директор на Пирогов със заповед на

...
Д-р Валентин Димитров остава директор на Пирогов със заповед на
Коментари Харесай

Д-р Димитров остава директор на Пирогов със заповед на новия здравен министър

Д-р Валентин Димитров остава шеф на " Пирогов " със заповед на новия здравен министър д-р Галя Кондева, откакто тя анулира уволнението му. 

" Към момента инспекциите на виновните институции не са открили злоупотреби и корупционни практики, които да постановат промяна на управлението на незабавната болница. Потвърдено е само, че при възлагането на публични поръчки в лечебното заведение са позволени административни нарушавания ", показаха още от ведомството. 

" Болница „ Пирогов “ е обект от национално значение. Годишно лечебното заведение поема  над 200 000 случаи на неотложност от цялата страна и поддържа структури, които нямат опция в България. Лечебното заведение извършва без просрочие заплащанията си за заплати към всички 2400 чиновници ", се акцентира в прессъобщението. 

Според известието договорът за ръководство на болницата изтича в края на април и следва провеждането на конкурсна процедура, до приключването на която промени в управлението не са наложителни.

" Породеното през последните месеци напрежение оказва отрицателно въздействие върху доверието на пациентите и върху медицинските експерти, а краткосрочната смяна в управлението ще докара до нарушавания в естествения им темп на работа ", декларират от Здравното министерство. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР