Д-р Цветелина Миткова-Гечевска сигнализира медиите за нередности в МБАЛ-Поморие, при

...
Д-р Цветелина Миткова-Гечевска сигнализира медиите за нередности в МБАЛ-Поморие, при
Коментари Харесай

Медик сигнализира за нередности в МБАЛ-Поморие, иска уволнения

Д-р Цветелина Миткова-Гечевска алармира медиите за нередности в МБАЛ-Поморие , при което изиска уволненията на шефа на болничното заведение Кирил Хинов и на гл. мед. сестра Надя Кирева.

Акушер-гинекологът твърди, че чиновниците в лечебното заведение заблуждават пациентите си, че има налични работещи кувьози . Тя осведоми, че тези „ сандъци, наречени кувьози, са без терморегулация “ . По думите й използването им може да е повода за произшествия при новородените.

Педиатърът е с 32-годишна процедура в опазването на здравето. Тя постъпва на работа в МБАЛ-Поморие през септември 2022 година, а преди този момент е била неонатолог от 2016 година в „ Майчин Дом “-София и е с неонатологични курсове за работа в III-то равнище.

Точно опитът й в тази сфера демонстрира, че тези апарати не са като в другите лечебни заведения – „ СофияМед “, МБАЛ-„ Света София “, УНБАЛ-„ Света Анна “, МБАЛ „ Св. Мина и Медика “-Русе. Това я навежда на мисълта, че има непорочни практики в болничното заведение от избрани чиновници в нея.

Педиатърката е изпратила рапорти с проблемите от локалното здравно заведение до Регионалната здравна инспекция-Бургас, откъдето са удостоверили нередности против основна мед. сестра Надя Кирева, старша акушерка Капка Даскалова, акушерката Иванка Колева и други. Можете да видите отговора на РЗИ.

Можете да чуете целия запис от сигнала на доктор Цветелина Гечевска в звуковия файл:

https://www.iskra.bg/wp-content/uploads/2023/07/glas-0661-za-otstranyavane-uprav-§-glavna-ms.mp3

Акушер-гинекологът попита иронично : Сега запитвате ли се за какво няма детско опазване на здравето и качествени грижи за пациентите?

Припомняме ви, че през 2022 година назначиха за шеф на МБАЛ-Поморие Кирил Хинов . При встъпването му в служба имаше заплаха да бъдат наложително изгонени от лечебното заведение част от лекарските експерти. Това провокира остра гражданската реакция, защото локалните поданици оставаха без медицински грижи .

От Искра.бг оставаме разполагаем за всички наранени страни да изкажат позициите си!

Очакваме и вашите сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР