Д-р Цветан Ценков посрещна днес Н. Пр. Алехандро Поланко Мата,

...
Д-р Цветан Ценков посрещна днес Н. Пр. Алехандро Поланко Мата,
Коментари Харесай

Кметът на Видин проведе среща с посланика на Кралство Испания

Д-р Цветан Ценков посрещна през днешния ден Н. Пр. Алехандро Поланко Мата, който бе съпроводен от Мигел Ейне, консултант, Рубен Саенс от отдел „ Образование “ и Димитър Мешински от отдел „ Вътрешни работи “ на испанското посолство у нас.

Срещата е по самодейност на дипломата, който е на посещаване във Видинския район. На нея участва и заместник-кметът на Община Видин Десислава Тодорова.

В началото на срещата кметът подари на господин Поланко картина с изображение на признака на старопрестолен Видин – крепостта „ Баба Вида “.

По време на диалога Негово Превъзходителство показа усещания от срещата си с децата и треньорите от спортно-социалното учебно заведение на Фондация „ Реал Мадрид “, основано преди няколко години в нашия град. Д-р Ценков означи, че Община Видин постоянно е подкрепяла работата на школата и ще спомага и отсега нататък за основаване на по-добри условия за спорт освен за децата в неравностойно състояние.

Г-н Алехандро Поланко и доктор Ценков разискаха голям брой тематики, свързани със задълбочаване на съдействието сред България и Испания, с настоящата политическа конюнктура в страната, с характерностите и опциите за развиване на Общината в разнообразни сфери. Кметът сложи наболелия проблем с неналичието на добра инфраструктура и забавянето на построяването на скоростния път от София до Видин, като акцентира, че през Дунав мост 2 това е най-пряката връзка със Западна Европа. Д-р Цветан Ценков срещна господин Поланко с естествените и исторически дадености на нашия град, като означи, че той е прочут със своята духовна приемливост и че хората, изповядващи разнообразни религии живеят в спокойно общуване от антични времена. Той добави още, че сега Община Видин възвръща еврейската синагога по европейски план и тя ще отвори порти като Културен център „ Жул Паскин “. Кметът срещна дипломата и с редицата фестивали, които се провеждат във Видин и сподели, че тази година ще бъдат поканени да се включат в интернационалния фолклорен фестивал „ Синия Дунав “ и участници от Испания.

Дипломатът изрече възхищението си от историческите и културни забележителности на Видин и разяснява концепцията за образуване на фотоизложба в Художествената изложба „ Н. Петров “, както и за проучване на испански език. Той съобщи, че Видинският район може да се развива сполучливо и като туристически и културен център, и в региона на селското стопанство. Г-н Алехандро Поланко сподели, че ще направи изследване измежду испански компании дали имат интерес в тези сфери. „ Видин и Белоградчик са чудесни дестинации и аз ще беседвам и с други дипломати да се насочи фокуса върху тях и те да бъдат посещавани доста повече “ – добави още Негово Превъзходителство.

Кметът доктор Ценков благодари сърдечно на испанския дипломат за визитата му в старопрестолен Видин и предложения гостите да дойдат още веднъж.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР