Д-р Светослав Стефанов е Семеен лекар на годината на Националното

...
Д-р Светослав Стефанов е Семеен лекар на годината на Националното
Коментари Харесай

Д-р Светослав Стефанов от Търговище е избран за Семеен лекар на годината

Д-р Светослав Стефанов е " Семеен доктор на годината " на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България. Той е от Търговище и към този момент 22 години е персонален доктор. Заради големия си опит е и ръководител на организацията на общопрактикуващите лекари в цялата област.

В екипа на доктор Стефанов работят още 15 души, които обслужват общо към 10 хиляди пациенти от Търговище и близките села. По думите му работата на персоналния доктор е основна.

" Той е в основата на здравната система, в основата на пирамидата, всички пътища потеглят от общопрактикуващия доктор. Фактът, че тази система на опазване на здравето е добра, основава добър персонален контакт и се поддържа добра връзка сред лекаря и пациентите ", споделя доктор Стефанов.

Личните лекари от екипа на доктор Стефанов одобряват премията и като оценка за тяхната работа.

" Призът още веднъж се върна в нашия регион, което е похвално и може да се каже, че е отзив на работата на всички персонални лекари, само че постоянно призьорът е един, наградата е в положителни ръце ", сподели доктор Христо Христов, общопрактикуващ доктор.

Пациентите не пестят благодарностите си.

Доктор Стефанов се гордее с практиката си и огромния си екип, който разрешава 24-часово обгрижване на пациентите.

" Ние сме основали организация с регистратура, с предоставяне на авансово часове, само че където лекарите и сътрудниците работят независимо, това е мъчно осъществимо. Една от стъпките, е да се вкара към този момент електронното опазване на здравето, като е добре то да е регламентирано законово, с цел да може да напреднат там нещата ", сподели доктор Стефанов.

През 2014 година той беше почетен и с наградата „ Лекар на годината “ в област Търговище.

Репортер: Герасим Герасимов


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР