Д-р Станю Янков бе един от най-добрите общи хирурзи в

...
Д-р Станю Янков бе един от най-добрите общи хирурзи в
Коментари Харесай

До последно на работа България загуби доктор светило в хирургията

Д-р Станю Янков бе един от най-хубавите общи хирурзи в страната

Напусна ни д-р Станю Янков - един от най-хубавите общи хирурзи в страната. За кончината му оповестиха от МБАЛ - Ихтиман, където е работил до последния си мирис.

Д-р Станю Янков е развил и доизградил Хирургичното поделение на МБАЛ - Ихтиман до най-високо равнище. Той приключва медицина във ВМИ Пловдив през 1970 година

През 1971 година стартира работа в Районната болница в Ихтиман като интернист, а три месеца по-късно се реалокира в Хирургичното поделение на същата болница и работи там до последния си мирис в продължение на 54 години, като в интервала от 1980 до 2010 г е шеф на Хирургичното поделение.

През 1977 година придобива компетентност по Хирургия а по-късно организира редица специализации в Окръжна болница - София, ИСУЛ, Университетските клиники на ВМИ-София, Институт Вишневски в Москва и Университетската Хирургична Клиника на Виена. Ерудиран, отличен диагностик и поливалентен хирург с брилянтна хирургическа техника.

Извършвал е оперативни интервенции от най-висока трудност в региона на коремната хирургия, урологията и гинекологията, а също по този начин интервенции в огромен размер и от ортопедията, травматологията, гръдната и съдовата хирургия. През 1997 година стартира първите лапароскопски интервенции, които по това време се правят на доста малко места в страната. Обучил е плеяда от млади хирурзи, които са траяли сполучливо развиването си в елитни столични лечебни заведения. Изключително добър човек и доктор с голямо сърце, обичан и уважаван от многочислените си пациенти от цялата страна.

Д-р Станю Янков е татко на трима лекари и е отличен с почетен знак на БЛС.

Неговото мото бе: Докато още съм жив, желая да давам на хората.

Поклон пред светлата му памет!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР