Д-р Шарбел Аби Шахин е председател на Белгийския институт по

...
Д-р Шарбел Аби Шахин е председател на Белгийския институт по
Коментари Харесай

Д-р Шарбел Аби Шахин: Ендобиогенната медицина лекува комплексно черва, щитовидна жлеза и черен дроб

Д-р Шарбел Аби Шахин е ръководител на Белгийския институт по ендобиогенна медицина и интегративна физиология (IBEPI), интернационален съветник и учител. До 2009 година работи в системата на незабавната помощ в Белгия. 

В средата на януари доктор Аби Шахин гостува в България за тридневен семинар-обучение на фармацевти и лекари в тънкостите на ендобиогенната медицина.

За това изявление спомага Таня Димитрова – ръководител на Българското съдружие за ендогенна медицина.

Разговаряме с доктор Аби Шахин за това малко известно направление в медицината и метода, по който лекува.

- Д-р Аби Шахин, за какво се пренасочихте от незабавната помощ към ендобиогенната медицина?

- Претърпях сериозна сърдечна интервенция през 2009 година След такава интервенция човек има потребност от успокоение, без доста напрежение, както е непрекъснато в незабавната помощ. Тогава се замислих какво мога да направя, с цел да подобря здравето си и да не взимам толкоз доста медикаменти. Имах потребност от лекуване, което „ зачита “ тялото ми, което взема поради метода, по който се усещах. А аз се усещах непрекъснато изтощен. Тогава открих ендобиогенната медицина, която изучих в Париж от 2011 година до 2013 г. 

- Какво съставлява ендобиогенната медицина?

- Тя не е нова медицина, както мнозина считат. Ендобиогенната медицина е основана от френския доктор Дурафур при започване на 70-те години на ХХ век. Той е ползвал повсеместен метод към пациентите си. Например не да лекува настрана щитовидната жлеза или черния дроб с някакво лекарство, а да подкрепи организма като цяло. Терапията е с растения или етерични масла, или други артикули на растителна основа. Мениджър на съответния „ терен “ е ендокринната система, хормоните й. 

Когато си в меланхолия, това са хормони; когато си влюбен, това са хормони; да бъдеш правилен на колегата си също са хормони; когато си гладен, още веднъж са намесени хормони и така нататък Всичко е хормони. Така че, когато схванеш какво се случва, когато се задълбочиш в казуса по време на клиничния обзор, когато наблюдаваш метода, по който пациентът реагира пред теб, достигаш до значими заключения.

Дали пациентът те гледа, дали плаче, дали е сензитивен – това не са психически положения, а физиологични. Всичко се основава на взаимоотношението сред нервната и ендокринната система и по какъв начин двете могат да доведат пациента до положение на здравословен баланс или до болест.

- Как открихте ендобиогенната медицина за себе си?

- Този световен метод ми оказа помощ доста. 

Спрях всички алопатични лекарства, които взимах. Чувствах се доста по-добре, имах сила и се върнах назад към работата си в незабавната помощ. Този световен метод беше доста „ зачитащ “ за мен и моето тяло. Радвах се, че най-после съм разкрил, че има биологична система, модел, който схваща по какъв начин действам, по какъв начин се усещам и от какво нуждая се, с цел да пребивавам по-добре.

- Значи, първо излекувахте себе си? И в един миг решихте да лекувате и другите?

- Да. Започнах да упражнявам лека-полека с другари, със фамилията ми. Натрупах доста добър опит с времето, напуснах незабавната помощ през 2014 година и от този момент упражнявам единствено ендобиогенна медицина. Тя се основава на най-актуалните научни изседвания в региона на физиологията. 

- Какъв вид пациенти идват най-често при вас?

- Както при всяка медицина, с ендобиогенията лекуваме всевъзможни пациенти. Постигаме доста положителни резултати при автоимунните и раковите болести.

Това е по този начин, тъй като даваме на пациента нещо ново, нещо, което оказва помощ на тялото да разбере за какво тази болест е там и по какъв начин имунната система може да се пребори с нея. Установяваме по какъв начин организмът може да сътвори положение на баланс сред всички хормони, за да се реализира до естетика в тялото 

Наистина реализираме доста положителни резултати.

За да се реализира естетика в тялото, би трябвало да се лекуват червата, щитовидната жлеза, черният дроб. Пациентът би трябвало да се освободи от токсините, които се натрупват с медикаментите, които взима. В този смисъл ендобиогенията постоянно съпътства едно обичайно лекуване. Ние оказваме помощ на пациента да разбере смисъла на заболяването. Защо се е разболял, какво се е случило в живота му. Подходът е частично и психически. Разбира се, предлагаме подобаваща диета и хранене. 

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР