Д-р Шакя практикува в Индия, но често взема дълги отпуски

...
Д-р Шакя практикува в Индия, но често взема дълги отпуски
Коментари Харесай

Велик Тибетски Лечител Буквално Ни Срина Със Земята! Ето От Какво Се Разболяват И Умират Повечето Българи - Не Е От Цигари И Алкохол, А От

Д-р Шакя практикува в Индия, само че постоянно взема дълги отпуски и лекува в центрове в Германия, Франция и Швейцария. У нас е от 20-ина дни и споделя изненадата си от многото онкоболни. “В Германия да вземем за пример не е по този начин ”, съпоставя той.

За него ракът се задейства от погрешно хранене и метод на живот. Но както и другите заболявания, той е демонстрация на Закона на кармата - веригата от аргументи и следствия, която ни съпътства от един живот в идващия. Болестите били заложени в тялото ни още с раждането, само че единствено външни фактори можело да повлияят развиването им. Ако не получат подтик извън, те изобщо си остават непроявени през целия живот и човек е здрав.

По време на процедура в кабинет на сътрудник в Бангалор, Индия, пристигнал пациент с израстък колкото пестник под брадичката. След лекуване с тибетски билки е стопен до бобено зърно, твърди доктор Шакя.

Мързел и ненавист задействат неприятни сили в тялото

Активирането на заболявания най-често става от 3 вида държание на индивида - ненавист, настъпателност или мързел.

“В тялото ни има 3 сили: напразно, на жлъчката и на флегмата.

При демонстрация на експанзия и несъразмерни стремежи се натрупва Енергията на жлъчката. Тя е гореща сила и провокира главоболие, гадене, повръщане, а от време на време и неспокойствие на кожата.

Ако ни обземе леност, в нас се надига Енергията на флегмата. Тя докарва проблеми с бъбреците, отоци и изтръпване на краката, проблеми с кръвообращението.

При изпитване на ненавист ние образуваме Енергия напразно в себе си. Тогава страдаме от бодърствуване, високо кръвно налягане, от сърце, болки в мускулите. Тази сила се назовава още на студа в тялото. За доктор Шакя ние, българите, акумулираме доста безчувственост в себе си. Тя влизала в нас от прекомерната консумация на... сурови зеленчуци!

“В Индия също ядем салати, само че не от сурови зеленчуци. Правилото е да ги обработим с леко попарване с топла вода. Тогава те омекват, без да се губят витамините ”, поучава тибетският доктор. Иначе в недопечен тип зарзаватът носел доста безчувственост. Тя затормозявала храносмилането и бъбреците. Оттам, от болния корем се повишавала киселинността в целия организъм и тръгвали множеството заболявания. Най-вече ракът и сърдечните проблеми.

Същият неприятен резултат се получавал при разбъркване на доста и разнообразни храни.

Не яжте плодове дружно с мляко

“Не може да се ядат дружно 3-те типа месо - пилешко, свинско и риба. Както и плодове и мляко. Или разнообразни меса с картофи. Всичко това може да докара хранително отравяне ”, изрежда доктор Шакя и разяснява: “Ако стомахът не смели добре храната, тогава черният дроб се натоварва и не може да пречисти добре кръвта. ” “Тези непречистени съставки - холестерол и триглицериди - добавя “по европейски ” Ели Логинова, - доближават сърцето и то страда. Натрупват се и като плака по кръвоносните съдове и подвигат кръвното. ”

Трябва да се яде постоянно, като не трябва да се преяжда. Защо? Стомахът би трябвало да е цялостен единствено на половина с храна, а другата половина да е поравно вода и въздух. Така смилането и усвояването на храната става най-пълноценно. Затова не трябва да се преяжда - тогава се губи значимата 1/4 въздух.

Но доктор Шакя не разрешава и гладуването поради диети. Пропускането на обяда разбалансира трите сили и се образуват газове в стомаха. Газът се издига нагоре и докарва напрежение и стрес. А от тях с времето се добива язва.

Диагностицирам по езика, урината и пулса

Умението да се чува пулсът се учи една цяла година в медицинския лицей на Далай лама. Не се употребява палецът, тъй като той имал собствен темп и подавал неверна информация. “Най-добра чуваемост на заболяванията в сърдечния пулс има рано заран ”, споделя доктор Шакя. Но и през другото време опитният диагностик съумява да извлече скрити елементи от общата картина на организма.

“Много и друга информация дава пулсът - за проблеми със сърцето, бъбреците, кръвното налягане... ”, споделя той и взема решение да преслуша и мен. Държи и двете ми ръце при китките и затваря леко очи. В тези 30-ина секунди чувствам по какъв начин хилядолетната тибетска медицина се вглежда в мен. Познава ми “моите ” си болежки, само че ме изненадва и с още. Препоръча да заобикалям картофите - вредели на кръста.

Най-чудатата диагностика е с урината. Пациентът я носи в транспарантна чаша и доктор Шакя я гледа, мирише, разклаща... “Ако е по-тъмна или е мътна, значи, че в бъбреците евентуално има проблем. По-точно е насъбрана студена сила. ”

В тибетската медицина заболяванията се разделят на два огромни раздела - провокирани от студено или от горещо.

Руският доктор доктор Всеволод Орлов от Петербург, който е изучавал тибетска медицина при фамозния йогин Нид Ченагцан, при гостуванията си у нас също забелязал, че ние, българите, си докарваме бъбречни и гинекологични заболявания основно от студено. Според него теракотните плочки, с които облицоваме подовете си, изсмукват топлината от тялото ни. И предлага дървено дюшеме или паркет.

Като доктор работя за положителното си прераждане

Родителите на доктор Шакя са бежанци от Тибет в Индия след окупацията на страната от китайците през 1959 година Те не са лекари и дребният Шакя самичък избрал това хуманно занятие.

“С тази специалност оказвам помощ на хората и по този начин усъвършенствам кармата си за идващия живот ”, изяснява уверено лекарят. Следването му в медицинския лицей на Далай лама е финансирано от германка. Тя е поддръжник на Буда и знае, че през днешния ден тибетците съхраняват чистите способи за лекуване, пище " Труд ". Те събират билки в Тибет и Хималаите, които обработват и съчетават в дребни топчета. Заедно с тях предписват и тибетски препоръки на пациента по какъв начин да промени метода си на живот.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР