Д-р Радослав Наков, чийто случай разбуни социалните мрежи, ще обжалва

...
Д-р Радослав Наков, чийто случай разбуни социалните мрежи, ще обжалва
Коментари Харесай

Младият онкоболен лекар ще обжалва конкурса в Медицинския университет

Д-р Радослав Наков, чийто случай разбуни обществените мрежи, ще апелира провелия се конкурс и ще изиска преразглеждане на писмената му работа. За да може да продължи да се бори за асистентско място в Медицинския университет в София, в клиниката по гастроентрология. Това съобщи самият той пред Нова тв.
Вчера историята му потресе обществените мрежи. Младият мъж кандидатсттвал за асистентско място в университета, в който работи от 5 години и за чието име, по думите на доктор Наков, той работи.
Изпитът се провел се на 31 октомври и " имаше индикации, показващи, че мястото на хора с лимфом, не е да преподават а е в клинката да се лекуват. И това е изтъквано като причина по коридорите за прекъсването ми на състезанието ", изясни на малко доктор Радослав Наков. По думите му това е изречено от проф. Владимиров, който е началник на изпитната комисия, която утвърждава асистентите във Медицинския университет в София.
" Комисията ме умъртви без аз да съм мъртъв ", сподели Наков сега се лекува в Университетската профилирана болница за интензивно лекуване на онкологични болести в София.
" В катедрата по гастроентерология бяха оповестени 3 асистенстски състезанието. До тях са позволени 4-ма претенденти, в това число доктор Наков. Един се е отказал при започване на писмения изпит. Изпитната комисия е оценила писмените работи на останалите 3-ма и до вербален изпит е позволила единствено 1 претендент. Така за оповестените 3 места, комисията предлага единствено 1 претендент. ", изясни случилото се проф. Иван Митов, декан на медицинския факултет в МУ-София. По думите му той не може да си показа да има сходен вид дискриминация. " Двама души,които са от клиниката са оценени с 4,5, което не ги позволява да вземат участие нагоре. Не е единствено доктор Наков ", посочи деканът.
" Изпитните работи са налице и могат да се ревизират. До момента доктор Наков не е подал никаква тъжба, с цел да можем да реагираме. Първо той би трябвало да го изиска публично и тогава ще го проверим, би трябвало да го имаме писмено ", изясни деканът.

Версията на комисията, че не съм се показал добре на изпита е единственият метод свястно да обяснят държанието си, счита Наков. По думите му за последните 5 години неговите университетски писания и изявления са почтени за " хабилитация в СУ София, а освен за асистентско място в МУ ". Съмнително е, човек, който демонстрира такива университетски резултати и към този момент 6 години е в клиника по гастроентерология внезапно да не се показа добре на изпит, счита Наков.
Не мога да кажа, че съм имал открит спор с мои сътрудници. Смятам, че за последните 5 години съм работил за името на Медицинския университет гр. София и клиниката й по гастроентерология макар болестта си. Дори през октомври бях един от двамата български лектори на голямо влиятелно събитие в научната област в Барселона. Това може и да поражда злоба, не знам, съобщи онкоболният доктор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР