„Д-р Петър Москов съм го учил на здравен мениджмънт, но

...
„Д-р Петър Москов съм го учил на здравен мениджмънт, но
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: Петър Москов съм го учил на здравен мениджмънт, но беше слаб ученик


„ Д-р Петър Москов съм го учил на здравен мениджмънт, само че той беше слаб възпитаник. “ Това сподели някогашният длъжностен здравен министър доктор Стойчо Кацаров в ефира на. Той разяснява обвиняванията на Петър Москов, че стандартът за незабавните отделения е свален по иск, защитаван от доктор Кацаров.

„ Аз не си припомням незабавната помощ да е била по-добра преди решението на Върховния съд или пък да е станала по-лоша по-късно. Спешната помощ се нуждае от цялостна метаморфоза, а не от условия за площ и брой кабинети. Мястото й в системата на опазването на здравето не е положително “, сподели доктор Кацаров.



По думите му реорганизацията би трябвало да се прави сложно, а не на обособени звена. „ Реформата би трябвало да обхване болничната, извънболничната и незабавната помощ. Спешната помощ би трябвало да се интегрира доста добре със незабавните приемни отделения на лечебните заведения. В момента тя е изцяло откъсната и това е една от аргументите за феномени като този във Враца или обикалянето на коли за спешна помощ от болница на болница “, добави той.

Според доктор Кацаров няма по какъв начин да се търси виновност за положението на здравната система, от който и да е длъжностен министър.

„ Виновници за това, с изключение на Петър Москов, са и всички останали министри на ГЕРБ през последните 10 години. Те са виновни за днешното положение на здравната система “, добави той.

Бившият длъжностен министър разяснява и сигнала, който изпратиха от ГЕРБ до прокуратурата преди дни, че той е бил осведомен за открит от КПКОНПИ спор на ползи на към този момент някогашния изпълнителен шеф на болница " Лозенец " Радосвет Горнев, само че не подхванал никакви дейности.

„ Това са оскърбителен изказвания. Аз засегнах доста съществени ползи, в това число стопански. Сега те си отмъщават. Депутатът Костадин Ангелов е острието на отмъщението, само че не е източникът “, съобщи той.

Д-р Стойчо Кацаров направи и оценка на работата си като длъжностен министър. „ Генерално считам, че водих доста добре ръководството на здравната система в тази тежка обстановка и взехме допустимо най-хубавите решения. На доктрина постоянно може да се желае и по-добро “, сподели той.

Той разяснява и признатия на първо четене бюджет на НЗОК, както и пандемията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР