Д-р Петър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на

...
Д-р Петър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на
Коментари Харесай

Д-р Петър Москов пред novini.bg: Ваня Григорова е отляво, а отсреща й са юнаците, които казват, че са десни, но изпълняват леви политики

Д-р Петър Москов  Петър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 година в София. Петър Москов приключва е български доктор - анестезиолог и политик, някогашен министър на опазването на здравето (2014г. – 2017г.), ръководител на партия КОД  КОД Консервативно обединяване на десницата - КОД - е дясна политическа партия. Неин водач е някогашният - Консервативно обединяване на десницата.
Петър Москов  Петър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 година в София. Петър Москов приключва е потомък на изтъкнат български жанр, на семейство със остарели демократични обичаи. Братът на неговия дядо, социалдемократът Атанас Москов, побеждава Георги Димитров на изборите през 1946 година, след което е спретнат в полицията, а след това изпратен в Белене. Бащата на Петър Москов  Петър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 година в София. Петър Москов приключва, доктор Стефан Москов, също е бил доктор, майка му Емма Москова, бе дълготраен шеф на Националния институт за паметниците на културата, а след това – министър на културата в държавното управление на ОДС. Негов братовчед е режисьорът Теди / Стефан/ Москов.

- Д-р Москов, идния месец следва промяна на държавното управление, в това число и на здравния министър. За 35 години преход, имахме и съвсем толкоз здравни министри /31/, но здравна промяна още няма.Защо?
- Толкова години наред здравната, обществената, просветителната системи у нас не се трансформират, тъй като няма такива цели. През цялото това време

тези сфери са функционалности на избрани лобита, които печелят от тях. Накратко, това са неефективни системи, от които се краде на пакост.

Здравните министри имат неприятна орис у нас, за разлика от тези, които крадат от настилката на тротоара или улицата и за тях няма кой знае какви последици. В опазването на здравето обаче се краде с две ръце, само че това лъсва бързо благодарение на пациентите и медиите и бушонът, който го отнася пръв, е министърът. Е, аз да се похваля, съм деец измежду сътрудниците си - бях цели 2,6 години министър. И мога да доклада ден по ден какво съм правил през това време.

- Коя е неотложната интервенция, от която незабавно се нуждае нашето опазване на здравето?

- Първо се нуждае от внезапно понижаване на болничните заведения в страната. В цяла Австрия, която е почти колкото България по население, има толкоз лечебни заведения, колкото единствено в София. Това е разхищаване на държавен запас и метод да не е ясно проследим " пътят на пациента ", лекуван в лечебните заведения.

Второ, значимо е този " път на пациента " да бъде ясно обрисуван и обезпечен. В момента пациентите са като футболни топки, които биват разигравани на другите равнища в здравната система. Защото те носят избрана сума пари от здравните си вноски на всяко едно от равнищата, през които минават.
Третото, нужна е ясна, поредна лекарствена политика. Тя е друга от финансовата политика в опазването на здравето. Лекарствената би трябвало да подсигурява качествено лекуване на пациентите.



Нищо от казаното до тук не е реалност. Спешната помощ у нас е в разпад. Омерзен съм от обстоятелството, че близо 10 години не се направи нищо с многомилионна европейска помощ за бранша. Оставихме планове за обнова на незабавните пунктове в лечебните заведения в цялата страна, само че резултатът е, че нищо не се направи и огромна част от средствата ще се върнат в Европейски Съюз. Същевременно нашата Спешна помощ няма коли за спешна помощ, няма съоръжение, няма фрагменти...
Но има голям брой подправени разкази за тъжната реалност в опазването на здравето ни. Всичко, което изговорихме до тук е политика. Или пък по-скоро липса на такава.

- Какъв е коментарът Ви за протичащото се в СОС, където на 8-мия път съумяха да си изберат ръководител доникъде на т.г.? Как си обяснявате пробивът на през в София? Питам ви, тъй като сте наясно с общинските каузи.

- При съществуването на фалшификата на дясното, направен с голям финансов запас и когато дефинираме преходът на алената номенклатура в олигархичен хайлайф, че е дясно, то е безусловно естествен възходът на лявото в София.

Знаете, че съм безжалостен анти болшевик, само че не мога да си изкривявам душата и за ще кажа, че е най-откровеният роман в българската политика в последно време. Тя е чисто, обосновано, искрено ляво.

Може да съм се борил против това цялостен живот, само че не мога да не призная качествата му. Срещу него стои една сглобка от олигарси, които имат копнеж единствено по какъв начин да усвояват парите от Плана за възобновяване и развиване и да паразитират върху понятия като " Европа ", " дясно ", " евроатлантизъм " и впрочем. И в случай че процесите не престават както до момента, то няма да се учудя, в случай че на последващи избори завоюва. Тя споделя " аз съм лява и желая тъждество " - това е нейната теза. От другата страна са юнаците, които споделят, че са десни, само че извършват леви политики. От 2018 година до момента насъбраният бюджетен недостиг е 34 млрд.лева - пари, които са изхарчени, без да са изкарани. Това, в случай че не е ляво, здраве му кажи.
Колкото до СОС, за мен беше тежко проваляне самият избирателен резултат. Кмет стана потомък на мракобесната държавна сигурност. Да напомня на Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, че десницата в България породи, с цел да има посланичество на хората, които не са част от някогашната десарска и партийна номенклатура. Днес е ужасяващо държанието на политическите групи в СОС - Секретен сътрудник наподобяват като хора, които не знаят къде са попаднали, а извиват ръце до синьо, с цел да си запазят позициите. Ние от " Синя София " казахме ясно, че в този общински съвет болшинство явно не може да се образува. Общината би трябвало да работи и по тази причина предложихме ръководството на СОС да е от къси мандати от по 3-6 месеца, с цел да може да се одобри бюджета и да се конституират комисиите. Така ще може да се отпуши активността в интерес на всеки поданик. Така и стана.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР