Д-р Петър Лазов, станал известен с това, че поставя стентове

...
Д-р Петър Лазов, станал известен с това, че поставя стентове
Коментари Харесай

Отстраниха от длъжност кардиолога, слагал стентове на здрави хора

Д-р Петър Лазов, станал прочут с това, че слага стентове на здрави хора бе отхвърлен от служба със заповед на изпълнителния шеф на " МБАЛ Пазарджик " Васил Вълчев, съобщи Нова телевизия.

Ако виновността на Лазон бъде потвърдена, ще бъдат подхванати най-строги ограничения и уволняване, обявиха от здравното заведение. Пациентите ще бъдат преглеждани и лекувани от останалите висококвалифицирани експерти в отделението.

Припомняме, че кардиологът Д-р Петър Лазов бе компрометиран след следствие на Нова телевизия, че източва здравната каса посредством слагане на стентове на здрави пациенти. По този метод лекарят си е осигурявал съществени месечни доходи. По информация на екипа, направил следствието, Лазов е получавал заплата от 57 хиляди лева на месец.

Поставянето на стентове е рутинна намеса в кардиохирургията, която се ползва при хора със запушени значими кръвоносни съдове, с цел да се възвърне проходимостта им. Тя обаче може да докара до съществени увреждания, когато се прави върху здрав човек.

За активността на кардиолога се прави вътрешна инспекция, като подпомагане се оказва още на прокуратурата и Медицински одит, обявиха от лечебното заведение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР