Д-р Петър Дойчинов е утвърден дентален лекар във Варна, специалист

...
Д-р Петър Дойчинов е утвърден дентален лекар във Варна, специалист
Коментари Харесай

Д-р Петър Дойчинов, стоматолог: Честното отношение към пациента изгражда доверие | Лекарят сбъдва своята мечта да изгради дентална клиника, както той я вижда

Д-р Петър Дойчинов е одобрен дентален доктор във Варна, експерт по протетична медицина, имплантолог. На езика на пациентите това значи – стоматологът, който взема решение незабавни и неспешни проблеми със зъбите и устата. Те го следват – към този момент и в новата процедура на ул. „ Български орел “ 20 до бул. „ Левски “ и Гранд мол Варна.

Той е трето потомство доктор – след дядо си акушер-гинеколог и татко си – също стоматолог. И до ден сегашен ще го видите в компанията на ватерполисти, свързани вечно с басейна и обичания воден спорт. Д-р Дойчинов е приключил Медицинска академия – София със компетентност „ Обща стоматология “, само че не стопира до там – специализирал е имплантология и протетична медицина, преподава, работи, изграгжда собствен приближен екип медици.

- Как се насочихте към стоматологията?

- Стана естествено. Учих в София и защото там нямах доста другари, залегнах на учението. Беше ми забавно. По това време имаше примамливи и лесни способи да се успее – няколко години се занимавах и с ресторантьорски бизнес, и със зъболекарство. Поради един случай, на който не можах да намеря решение, потеглих на курсове по имплантология. И тогава си споделих: „ Ти си дотук! Или се занимаваш единствено със зъболекарство, или - нищо няма да стане с теб “. Така от 2004-та година това е специалността, на която приписвам всичките си сили. Започнах в частен кабинет във Фестивалния комплекс, след това направих практиката на ул. „ Брегалница “ със незабавен кабинет, и ето ни на новото място на ул. „ Български орел “ 20.

- Как се построява доверието на пациентите към лекаря в такава деликатна сфера, каквато е здравето на зъбите?

- Честността към пациентите е доста значима. Предупреждавам ги, че ние ще създадем най-хубавото, само че не постоянно нещата могат да се случат по проект. Понякога първоначално пациенти, които не ме познават, ме гледат необичайно. Да, за някои случаи медицината няма отговор, а и две плюс две не прави четири в лекуването. За мен честния метод е хората да са осведомени какво може и какво не може да се случи. Освен това – подвигам телефона на пациентите когато и да е, с цел да знаят, че съм на среща. За мен това е прелестно.

- Вие сте преподавали на студенти?

- От 2012-та до 2019 година водих извършения на пети курс по „ Протетична дентална медицина “. Тя са занимава с направа на коронки, мостове, протези, всичко, което е изкуствено в устата. Преподаването ме зареждаше ужасно доста. Но през 2019-та стопирах, тъй като се отдадох да сбъдвам една моя фантазия – за дентална клиника, както я виждаме с сътрудниците.

- И каква би трябвало да е тя?

- Първо да е доста просторна – направихме дизайн, в който да има шир и да не се асоциира мястото със зъболекарство. С нито малко, нито доста кабинети. За мен повече от 3-4 кабинета мъчно се ръководят.

На това място имаше едни остарели къщички и видях, че в близост няма опция повече да се застроява, тъй че ще остава задоволително светлина за пациентите. За шанс, остарелият канал бе сменен от новия бул. „ Левски “.

- Освен хубава конюнктура, техника, която да ви дава независимост, без подозрение е необходим екип, който да поддържа доверието, основано от Вас, доктор Дойчинов?

- С хората от екипа се движим дружно от години - доктор Генчева ми беше студентка. Тя първо помагаше като здравна сестра, след това - в незабавния кабинет. Така се случи и с брат й – доктор Генчев – беше стажант и му предложих да работим дружно. Д-р Браниславова пристигна от Видин през 2008 година и към този момент 16 години работим взаимно.

Разпредели сме си другите области - моята мощ е в протезирането и имплантите. Д-р Генчева се занимава с пародонталната хирургия и с имплантите, с изключение на нещата които всеки орален хирург би трябвало да прави - вадене на ретинирани мъдреци и премахване на кисти. От скоро всяка седмица при нас преглежда и доктор Стефанова – зъболекар, което улеснява пациентите, които се нуждаят от тази грижа.

- Каква е Вашата рецепта за щастлива усмивка?

- В подтекста на денталната медицина – преди всичко – да няма болежка. Постоянно запитвам пациентите си като мине време по какъв начин се усещат, тъй като знам, че претърпяват доста, идват доста пъти, дават значително пари. В последна сметка за мен като доктор е значимо да чуя „ Чувствам се доста добре, благодаря Ви докторе “, тогава съм задоволен.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР