Д-р Павел Минев, д-р Стамен Пишев, д-р Диян Господинов и

...
Д-р Павел Минев, д-р Стамен Пишев, д-р Диян Господинов и
Коментари Харесай

„Болница на открито“ в Бургас: Млади лекари с безплатни прегледи на 7 април

Д-р Павел Минев, доктор Стамен Пишев, доктор Диян Господинов и Димитър Николов. Снимка: Искра.бг

Сдружението „ Младите лекари “ и Община Бургас ще осъществят взаимна акция за профилактика, предварителна защита и промоция на здравето измежду жителите на Бургас.

Инициативата ще се състои на 7 април от 09:00 до 17:30 часа и в нея ще вземат присъединяване над 40 млади експерти в разнообразни области . Така младите медици ще отбележат професионалния си празник.

Председателят на „ Младите лекари “ доктор Стамен Пишев сподели на днешната конференция:

„ Кампанията е под наслов „ Болница навън “ и както подсказва името ще се разположи навън седем шатри и две коли за спешна помощ, които ще бъдат ситуирани към Часовника. Всяка шатра ще има разнообразни експерти и специализанти. Ще има и осведомителна шатра, където бъдещи лекари ще създадат проява върху манекен, оказващи му първа здравна помощ -сърдечен масаж, обдишване. “

„ Надяваме се да доближи до повече хора, които да се възползват и да проследят своя здравен статус. Целим с това да проведем един всеобщ скрининг на бургаските поданици, който не е юридически до момента в Бургаска област. Идеята е да се съветват жителите “, акцентира ръководителят на сдружението. Заместник-председателят на „ Младите лекари “ доктор Диян Господинов уточни:

„ Тази акция ще се организира за първи път на територията на страната, тъкмо тук в Бургас. По този мотив сме признателни на всички, които помогнаха за нейното осъществяване. По време на акцията ще се постараем да посетим всички пенсионерски клубове на територията на нашия град, като ще проведем един базов скрининг, който ще включва мерене на кръвно налягане, кръвна захар и други. Нашите екипи ще са от разнообразни експерти, при което съгражданите ни ще могат да поддържат връзка с тях и да попълнят анкета, с което да се оцени равнищата на полифармацията, което е един сериозен проблем. “

„ Целта на акцията е да се резервира и в случай че е допустимо да се удължи най-ценното нещо в човешкия живот – здравето. Ние ще се борим да го реализираме “ , безапелационен е доктор Павел Минев.

Можете да чуете медицинските експерти във видеото:

На конференцията взеха присъединяване кметът Димитър Николов, зам.-кметът по обучение, опазване на здравето и обществени действия Йорданка Ананиева, доктор Стамен Пишев – ръководител на Сдружение „ Младите лекари “, доктор Диян Господинов – заместител ръководител на Сдружението и членове на Управителния съвет.

В здравно селце на 7 април ще има разнообразни експерти – кардиолози, ендокринолози, УНГ, ортопеди и невролози. Очните лекари ще вършат скрининг за катаракта, диоптър и глаукома. Всички експерти ще правят прегледи и ще дават безвъзмездни съвещания на бургазлии . Към акцията ще се причислят и студенти по медицина от Бургас.

Младите лекари насочиха апел към всички поданици и посетители на града да поддържат тяхната самодейност, обръщайки съществено внимание на здравето си .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР