Д-р Ненков: Бобърче“ суче 8 млрд.лв., пациентите са на трето

...
Д-р Ненков: Бобърче“ суче 8 млрд.лв., пациентите са на трето
Коментари Харесай

Д-р Ненков: „Бобърче“ суче 8 млрд.лв., пациентите са на трето място!

Д-р Ненков: „ Бобърче “ суче 8 млрд.лв., пациентите са на трето място! Такава прогнила картина за парите в българското опазване на здравето разказа някогашният длъжностен здравен министър доктор Мирослав Ненков. По мотив фрапиращите разлики в цените на онколекарствата, купувани от другите лечебни заведения и плащани от НЗОК той разяснява:

„ Много е комплициран салдото сред ползите на производителите, ползите на търговците и ползите на пациентите. Когато се вкарват разпоредбите, зависи кое лоби ще надделее – по този начин ще бъде вписано. Пациентите са на трето място “.

По думите на Мирослав Ненков ръководството на опазването на здравето теоретично, в случай че се ръководи от добър собственик, изобщо не е комплицирано – със строги правила без пропуски.

„ В тази обстановка, в която е подложен проф. Хинков, е пъклен комплицирано, тъй като всяко едно малко бобърче се е вкопчило в една дребна бозчица и суче, суче от тези 8 милиарда лв. “, добави още Ненков.

„ И когато се опиташ да отскубнеш устичка на бобърчето от бозчицата, става страховита история. Трябва да си твърд “, добави Ненков.

Източник: бТВ

Още вести четете в графа „ Здраве “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР