- Д-р Москов, поредният локдаун бе посрещнат с яростна съпротива

...
- Д-р Москов, поредният локдаун бе посрещнат с яростна съпротива
Коментари Харесай

Д-р Петър Москов: Локдаунът е по-лесен от това да накараме з...

- Д-р Москов, следващият локдаун бе посрещнат с гневна опозиция от бизнеса. Какъв е Вашият коментар?

- Бездействието на страната в ръководството на рецесията води до такива затваряния през избрани интервали. За мен мощната и смислена страна е тази, която пресреща процеса. Вече обясних нашата концепция за всеобщото тестване. Това е нещо действително и напълно допустимо, което в действителност ще свърши работа против пандемията. В Пловдив примерно се записва повишаване на болест. Епидемиолозите знаят кои са равнищата, от които нагоре стартира лавинообразно разпространяване. Тогава това се нападна с развой на наложително всеобщо тестване. Носителите на болестта си остават у дома и получават болнични от Национален осигурителен институт. Всички останали вървят на работа, на учебно заведение или където желаят. Животът продължава и имаме вероятност. Сега

вероятността е до последващо затваряне. Трябва да излезем от този циничен кръг.

- Има спекулации, че пикът на болестта и следващият локдаун целят понижаване на изборната интензивност?

- Конспирациите са за изпадналите политици, вид Волен Сидеров. Ако има някаква връзка с изборите и държанието на страната сега, тя е, че за ръководещите тази рецесия е до 4 април. И това е проблем, тъй като за мен, за вас, за всеки български жител тази рецесия ще продължи и по-късно. Те очевидно смятат, че рецесията би трябвало да се избута до 4 април. Това са две седмици, само че моят живот няма да спре след 14 дни. Хората желаят вероятност. А тя ще пристигна, когато страната накара здравната система да проработи. Сега единствено 10% от лечебните заведения в страната реагират съответно. Ако не можеш да накараш няколко болнични олигарси да си отворят лечебните заведения и да одобряват едвам дишащите хора, тогава затваряш страната, което става елементарно - с една заповед.

- Доставките на ваксини се бави, ваксинирането с „ АстраЗенека “ спря за няколко дни, след което още веднъж стартира. Как ще коментирате всичко това?

- Тук желая да защитя българската страна. Преди месец от КОД казахме, че България би трябвало да направи две неща. Едното е, че българският парламент би трябвало да изиска от Европейската комисия имунизациите по графика и количествата, които сме декларирали. И второ - българското държавно управление би трябвало да изиска оставката на Урсула фон дер Лайен като ръководител на Европейската комисия. Единствената и значима смислена задача, която имаше тази комисия през последните години, беше да подсигурява сигурността и здравето на хората, като провежда вярно имунизационния развой и доставката на ваксини в най-богатия стопански съюз - Европа. Вместо това те се занимават с джендър баланс, със зелена договорка... А когато нещата опрат до същинска работа, те не могат да свършат нищо. Тогава ни споделиха, че Урсула е доста високо, а ние от КОД сме доста дребни, че да й желаеме оставката.

Аз съм български жител и доктор. Като подобен знам, че

забавянето на имунизациите коства човешки животи.

Забавянето на тези ваксини коства стопански вреди. Ето там е казусът с качеството и силата на Съюза, в който живеем - че той не е ориентиран към действителните потребности на хората, а към личната си значимост. Той намира смисъл да съществува в социалистически и демократични утопии, свързани с това кой по какъв начин си избира пола, дали е допустимо да имаме сила от слънчева светлина през зимата, когато слънце няма, и други такива разкази. Тези опити ги живяхме - живяхме в социалистическия, в този момент живеем в демократичния. Крайно време е да спрем с опитите и да се върнем към нормата, която в действителност е дясното консервативно.

Българската страна в тази ситуация е функционалност на задължението, което ние като шеф на Европейска комисия сме й вменили. И тя не го извършва. А за какво българската позиция е дупедавска, е ясно. Защото треперим дали ще ни дадат " едни пари “.

- Защо КОД би трябвало да е изборът на 4 април?

- КОД е дясна консервативна партия. Това значи норма, еднаквост и мисъл, решения, които са основани на работещи модели, а не на социалистически или демократични утопии. КОД е изборът на десните хора, които знаят, че ГЕРБ не е решението, нито пък розовият демократизъм е смислена опция на ГЕРБ.

Д-р Петър Москов е роден в София в семейство с дълги демократични обичаи. Завършва Медицинския университет - София. Специализира във Франция, Англия, Испания и Съединени американски щати.

Член е на Инициативния конгрес за основаване на нова дясна партия през 2004 година и основател на ДСБ. На предварителните парламентарни избори през октомври 2014 година е определен за народен представител в 43-тото Народно събрание, а на 7 ноември същата година - за министър на опазването на здравето.

Днес е ръководител на Политическа партия КОД.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР