Д-р Милен Врабевски и Фондация Българска Памет ще поемат разходите

...
Д-р Милен Врабевски и Фондация Българска Памет ще поемат разходите
Коментари Харесай

Д-р Милен Врабевски поема разходите по възстановяването на Културния център в Битоля



Д-р Милен Врабевски и Фондация Българска Памет ще поемат разноските по възобновяване на културния център „ Иван Михайлов “ в Битоля откакто през вчерашния ден средището на българщината в западната ни съседка бе опожарено.

За благополучие няма потърпевши след вандалския акт, само че са нанесени материални вреди по фасадата на културния център, който бе открит преди близо два месеца с тържествена гала още веднъж с финансовата помощ на доктор Врабевски.

Екипът на Фондация Българска Памет осъжда строго този акт на експанзия и упорства за навременни дейности на съответните институции за намирането на виновниците за вандализма.

Припомняме, че доктор Врабевски е главният спомоществувател на културен център „ Иван Михайлов “. Основателят на Фондация Българска Памет от дълги години поддържа финансово активността на центъра и до този миг е направил голям брой дарения към организацията, част от които са преотстъпване на лек автомобил за потребностите на екипа, покриване на месечните разноски на организацията и закупуване на огромна част от оборудването.

„ Разочаровани сме от тази вандалска демонстрация. След нея няма по какъв начин да кажем, че в Република Северна Македония се съблюдават човешките права. Въпреки всичко, културният център няма да спре работа, даже в противен случай –продължаваме още по-усърдно да се борим за правата на българската общественост в Македония. Искаме да благодарим на доктор Милен Врабевски, че поддържа нашата активност от толкоз време и за следващ път изяви предпочитание да ни помогне, поемайки разноските по материалните вреди от палежа”, показа Георги Църномаров от Културен център „ Иван Михайлов “, Битоля.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР