Д-р Мартин Харизанов е народен представител от парламентарната група на 

...
Д-р Мартин Харизанов е народен представител от парламентарната група на 
Коментари Харесай

Мартин Харизанов: Време е да спрем с политическите експерименти

Д-р Мартин Харизанов е депутат от парламентарната група на  ГЕРБ -СДС в 48-о национално заседание, регионален координатор на МГЕРБ – Враца и общински учредителен секретар на Политическа партия ГЕРБ – Враца. 

Председател е на Алумни клуб „ Финанси 2013 “ за Северозападна България на Стопанска академия „ Д.А.Ценов “- Свищов. Роден е през 1990 година във Враца. Има магистърска степен от  Стопанска академия „ Д. А Ценов “ – Свищов, в специалности „ Финансов мениджмънт “ и „ Финансово ръководство на обществения бранш “. Доктор по стопанска система с тематика на дисертация „ Финансово обезпечаване за развиването на Северозападния регион и обмисляне “. Има професионален опит в банкови институции и частни компании. 

Председател на съдружие „ Врачанофили “ и член на УС на Сдружение „ Благотворни другари “. Активен държавник и донор, който взе участие и подкрепя редица благотворителни начинания. Работи за развиването на младежите в Северозападна България. Семеен, с две деца. Ето и какво сподели той пред vratzadnes.com.

- Отново сте претендент за депутат от Коалиция ГЕРБ-СДС. С каква настройка влязохте в предизборната конкуренция?

- Влизам в предизборната акция с чисти мисли и ясни планове да оказвам помощ на хората.

Да бъда покрай всеки един от жителите на град Враца и региона, както е било и до този миг.

Всички ние осъзнаваме, че би трябвало да сложим завършек на политическия безпорядък, който владее България през последните години. Това може да се случи само в случай че спре разединението сред хората, тъй като България се  “задъхва ”. Инфлацията, която ни аргументи ръководството на “промяната ” е повече от сериозна и  ежедневно “удря ” по джоба на всички жители.

Резултатът е забележим - обедняване, галопиращи цени и липса на непоклатимост.

Освен на фамилния бюджет на всеки жител, това се отразява и на бюджетите на общините.

- Как се отразява политическата неустойчивост на общинските бюджети?

- За поредна година общините ще бъдат принудени да работят при неприет държавен бюджет и сериозен растеж на цените.

Повярвайте ми, това е същинско тестване, на което партиите на “промяната ” подлагат всеки един от нас за следващ път.

Кметовете на ГЕРБ в област Враца са извънредно почтени хора, които с поддръжката на държавното управление по времето на ръководството на ГЕРБ, съумяха да създадат доста за подобряването на инфраструктурата в обитаемоте места.

Пример за това е община Враца, която промени своя образ. Кметът Калин Каменов съумя да притегли нови вложители, които сътвориха нови работни места в града. Кметският екип бе подсилен от тогавашното държавно управление и за основни планове, а една от най-дългоочакваните вести бе, че старите тролеи остават в предишното. Днес градът ни има нов и екологично чист публичен траспорт. Разбира се, има още доста работа за извършване, като цели за 2023 година ще бъдат вложенията в жилищните квартали, обновяването на градската среда и ремонтът на пътища. Моята цел е развиването да продължи и то с поддръжката на държавното управление, както и с моята сериозна поддръжка като депутат от област Враца.

- Но в случай че страната е мащеха за общините, то тогава какво ще се случи с част от плановете и плануваните поправки, зависещи от централния бюджет?

- Откакто ГЕРБ не ръководи, страната като че ли не помни какви са нейните съществени функционалности. Вместо сътрудник на общините, последните държавни управления се трансфораха в самобитен зложелател на локалната власт по места. Бяха спрени или пренасочени средствата за разнообразни планове в доста общини, в това число и нашата.

Специално за Враца ще дам образец с проблема за ремонта на лекоатлетическата писта. Не ме интересува дали някой ще назовава спортния министър Руди - Гела. Като представител на хората от общината ме интересуваха аргументите, заради които средствата за този ремонт бяха отклонени към община на Движение за права и свободи, а врачани останаха да чакат бъдещото вероятно снизхождение на някой различен министър. Попитах Весела Лечева какви са аргументите за неосъществения ремонт и знаете ли какво ми отговори тя?

" Проектът е спрян, поради обстановката в света и България… "

След този отговор ми стана обидно, само че за всички към този момент е повече от ясно, че само държавното управление на ГЕРБ работеше за развиването на спорта във Враца и региона.

Мога да изброявам безпределно претекстове, подкрепени с обстоятелства и образци, за какво всички ние - хората от област Враца, би трябвало да се активизираме и да създадем още веднъж страната постоянна, разрастваща се и заемаща мястото, което заслужава в Европейски Съюз.

 

 

- Виждате ли мощни политически послания в тази акция? За какви дела ще работите вие от ГЕРБ-СДС?

- Всеки политически конкурент може да уточни някого с пръст и да го назова с най-обидни думи. Думите обаче нямат нищо общо с обстоятелствата и дейностите.

Кажете ми какво можете да очаквате от претенденти, които даже не живеят в родния си град и когато ги изпратите в Народното събрание не помнят, че хората в региона съществуват?

Тези хора сега се пробват да убедят всички, че основаването на университет във Враца е от изключителна значителност.

Няма нито дума за инфраструктурата, за нови вложители, за развиването на туризма, културата, опазването на здравето.

Чувате ли ги да приказват по какъв начин може да се усъвършенства животът ни тук и в този момент? Не.

Те издават книга с каузи… до момента в който хората в Северозапада не могат да си купят нужния най-малко, с цел да могат фамилиите им да живеят почтено.

Приветствам тази демонстрация, само че до момента в който съберат всички дела и ги трансфорат в своя стратегия, времето изтича и търпението на хората свършва. Аз съм сигурен, че след изборите, в случай че въобще ПП-ДБ има народен представител от Враца, ще го виждате в града и региона единствено на публични събития.

Всъщност такава беше обстановката и до този миг.

Ние от ГЕРБ-СДС сме единствените, които сме тук измежду вас - при всевъзможни условия.

Ние сме едни от вас - част от живота на нашата община и региона. Виждате ни всеки ден и споделяте свободно с нас.

Благодарни сме и за рецензиите (дори и прекомерно остри понякога), които ни отправяте, с цел да можем да работим още по-ефективно за града, общината и региона ни.

Щастливи сме, когато ни поздравявате за свършеното!

И въпреки да назовават врачани " мюзевири " и постоянно да разясняват нрава ни, за мен тук, в нашия град живеят едни от най-колоритните, умни и мощни хора.

Време е да покажем какъв брой сплотени можем да бъдем в името на това България да има устойчиво ръководство.

Вече съм ви споделял, че Враца е моето място и няма да напусна този прелестен град. Искам да дам този образец на колкото се може повече младежи, които да схванат посланието ми, че от нас зависи родното ни място да е подредено и добре поддържано, да бъде желано за нови вложители и да излезе от неподходящата среда, в която ръководството на " смяната " го сложи. 

- Наистина ли на хората им трябват кумири?

- Сигурен съм, че на тези избори към този момент никой няма да търси кумири, които за голямо отчаяние на личния си електорат се оказаха хора, които си играят на страна. Именно тази игра докара до безконтролност, до спекулата в цените.

Докато тези хора тънеха в лукс и влизаха в функциите на политици, инфлацията избухна и " изяде " парите  на всички. Някой интересува ли се по какъв начин оцеляват в тези условия най- уязвимите - пенсионерите?

Когато чуя хвалбите на “промяната ”, че са повишили пенсиите, ми става неловко и се запитвам, по какъв начин е допустимо без капчица позор пред възрастните и заболели хора някой да твърди, че им оказва помощ с спомагателна средства. Всички знаем какви са цените в магазините и аптеките. Така нареченото нарастване на пенсиите стига ли тези хора да покрият сметките си за ток и отопление, за храна и медикаменти? Какво им остава? Не чух обществен отговор от " Политическа партия ".

Това е още една от аргументите да не преставам да оказвам помощ на пенсионерите в региона, постоянно когато имам опция.

Заедно с младежи ГЕРБ се стараем в пенсионерските клубове да не липсва нищо. На възрастните хора да  е топло и уютно на тези места, да се усещат уважавани за това, че са дали труда и дейните си години за развиването на Враца и региона.

Ако някои от моите политически съперници се сещат за пенсионерите единствено преди избори, за мен те са хората, които заслужават почитание и почтени старини, а не предизборни операции.

С доста от вас сме дискутирали, че нашата страна не е полесражение за изборни резултати и проява на политическо его.

Вече в действителност е време да спрем с политическите опити, с бутафорните “спектакли ”, които ни оферират “партиите на смяната ”  и да подходим извънредно рационално към бъдещето на страната ни. Помислете си по какъв начин желаете да живеете? Спомнете си какъв беше животът преди галопиращите цени, големите сметки и спекулата. Само преди три години инфлацията беше нулева.

Ние от ГЕРБ-СДС сме безапелационни, че можем да изведем страната ни от рецесиите и България още веднъж да поеме по пътя на опциите за развиване с постоянно държавно управление, формирано от потвърдени експерти и държавници.

Това може да се случи, единствено в случай че се активизираме и на 2 април дадем своя глас за постоянна България още веднъж.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР