Д-р Любомир Седоев, анестезиолог показа невиждан жест на хуманност към

...
Д-р Любомир Седоев, анестезиолог показа невиждан жест на хуманност към
Коментари Харесай

Лекар дари кръв, за да спаси пациента си

Д-р Любомир Седоев, анестезиолог сподели невъобразим жест на човечност към собствен пациент, дарявайки кръв, с цел да го избави.

Това се случва преди дни в МБАЛ-Добрич, където доктор Седоев дава по няколко наряди месечно.

Далия „ Хипократова клетва ” във Варна доктор застъпва на следващото нощно дежурство в отделението по Реанимация, когато по неотложност е докаран 67-годишния Димитър Минов.

Пациентът е в безсъзнание и се открива, че има сериозна кръвозагуба. Лекарят се бори цяла нощ за живота му, като по едно и също време с това се бори и за живота на други пациенти,  всичките в сериозно положение.

Приключвайки тежкото си дежурство доктор Седоев, минава през Кръвния център в Добрич и подарява кръв за пациента си.

Семейството на Димитър Минов е във екстаз от невиждания жест на човечност от варненския доктор -р Седоев и синът на Димитър му благодари с този пост в обществената мрежа:

„ Огромни благодарности на доктор Седоев, лекарят, който възкресява мъртвите в Реанимация Добрич. Един голям човек и същински доктор, който е отдал сърце и душа за здравето на хората. Човек, който е защитил Хипократовата клетва освен с думи, само че и с кръв. Лекар и човек, който се грижи неуморно за пациентите си, а когато завърши работа, подарява и кръв за тяхното здраве.

Колко такива отдадени лекари познавате? Гордейте се поданици на Добрич, тъй като сте благословени подобен човек да се грижи за Вас. Семейство Минови е безпределно признателно и признателно на доктор Седоев, ангел на Доброто, който бе до нас и ни върна Димитър Минов.

Благодарим, обичаме те и сме ти постоянно признателни!!! Бог, да те Благослови, да те пази и закриля “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР