Д-р Константин Димов е назначен като директор на болница Пирогов“,

...
Д-р Константин Димов е назначен като директор на болница Пирогов“,
Коментари Харесай

МЗ: Директорът на Пирогов е освободен заради нарушения, открити при одит

Д-р Константин Димов е назначен като шеф на болница " Пирогов “, оповестиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването (МЗ). Д-р Димов ще заема поста до провеждането на конкурс. По-рано оттова потвърдиха, че досегашният шеф - доктор Валентин Димитров, е освободен от длъжността шеф на болничното заведение.

Мотивите за освобождението на доктор Димитров са установените нарушавания в отчет от инспекция, осъществена от звено „ Вътрешен одит “ към Министерството на здравеопазването, който е с размер от 134 страници. По време на инспекцията са открити нарушавания, в това число и на Закона за публичните поръчки.

Съставеният одитен отчет е показан на Софийска градска прокуратура и на министъра на финансите, с молба за възлагане на финансова ревизия от Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ). Във връзка с това е формирана прокурорска кореспонденция и в Министерство на здравеопазването е постъпило писмо от АДФИ - способен орган за осъществяване на следващ външен надзор по осъществяването на Закона за публичните поръчки и Правилника за използването му, с което се дава информация, че ще бъде предоставена финансова ревизия на лечебното заведение.

Друг претекст за освобождението на доктор Димитров е и основаното публично напрежение след провеждането на състезания за началници на клиники, допълват от пресслужбата на здравното министерство.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР