Д-р Жизел Бейкър ръководи стратегиите за връзки с научната общност

...
Д-р Жизел Бейкър ръководи стратегиите за връзки с научната общност
Коментари Харесай

Д-р Жизел Бейкър: При пушачите преминали напълно на бездимните алтернативи на ФМИ виждаме 95% по-ниско излагане на вредни вещества

Д-р Жизел Бейкър управлява тактиките за връзки с научната общественост по повод продуктите с понижен риск и дава отговор за представянето на научните проучвания на Филип Морис Интернешънъл за продуктите с понижен риск пред специалистите по публично здраве и регулаторните органи.

Д-р Бейкър има докторска степен по биометрия и епидемология от Медицинския университет на Южна Каролина. Тя управлява план по създаване и осъществяване на стратегия за понижаване на риска от болести с оглед научно мотивиране и количествено премерване на риска при продуктите с понижен риск в следпазарни условия. Преди това управлява екипите по биостатистика, ръководство на клинични данни и моделиране на здравето на популацията, които генерират и проучват данни от клинични и следпазарни изследвания, наблюдаване на базопасността на продукта и оценка на въздействието върху здравето на популацията.

„ Когато обмислях да избера специалността на доктор, аз желаех да работя в региона на научните проучвания, които обезпечават на лекарите научни доказателства, въз основата на които те да взимат решения за положителното на своите пациенти, а не просто единствено да ги лекуват. Това ми се виждаше като метод да окажа влияние върху здравето на популацията като цяло. “, споделя доктор Жизел Бейкър, световен шеф по научните въпроси на Филип Морис Интернешънъл, на въпроса: „ Защо искахте да станете академик? “

– Д-р Бейкър, за какво е значимо цялостното прекосяване преминаване към бездимни други възможности и отказването от стандартните цигари?
– Това, което знаем, че цигареният пушек съдържа над 6000 субстанции, от които към 100 са потвърдени канцерогени, също така има повече от половин трилион твърди частици, които човек вдишва с цигарения пушек. Всеки път когато някой възпламени цигара, тези твърди частици се натрупват в тялото му. Затова бездимните други възможности, създадени от ФМИ, са по-добри други възможности на пушенето на цигарите, тъй като с използването им този развой е отстранен.  Защото при него нямаме тези твърди частици, защото няма горене, а единствено следено награвяне.

– От оповестените досега изследвания се вижда, че излагането на нездравословни субстанции понижава съвсем еднообразно при прекъсване на цигарите и при преминавене на нагреваеми устройства на ФМИ.
– При използването на бездимни други възможности имаме доста понижение на нездравословните субстанции в аерозола по отношение на цигарения пушек. За тези хора, които са спрели цигарите и са минали изцяло на бездимните други възможности на ФМИ виждаме 95% по-ниско излагане на нездравословни субстанции сходно с това при отхвърли от тютюнопушене.

– А по какъв начин в действителност въздейства устройството за нагряване на тютюн на близките, изложени на парата?
– Направихме изследване в един ресторант в Япония, където притежателят е разрешил пушенето. По време на изследването тогава, пушенето на горими цигари в страната към този момент беше неразрешено. И организирахме шест разнообразни мероприятия. На първите две събития не беше позволено никакво прилагане на тютюневи произведения. На идващите четири – 25 % от посетителите можеха да употребяват устройството с нагряване на тютюн на ФМИ в границите на 4 часа. След това направихме проучвания на непушачите, които са били изложени на парата от устройството. Това, което видяхме e, че при близките непушачи имаше малко покачване на никотина. Но забавното е, че същото количество никотин открихме и при пушачите, когато в ресторанта беше неразрешено пушенето и не се използваще нищо. Причината за това е, че никотинът е лепкав и в случай че в обещано заведение преди е бил употребен тютюнев артикул или в случай че има пушачи, които са пушили преди този момент, то по близките непушачи се предават дребни количества никотин. Но желая да уточня, че тези равнища са 100 пъти по-ниски спрямо тези, употребяващи устройството за нагряване на тютюн, създадено от ФМИ.  Другият маркер, който измерихме са нитрозамините. Важно е да напомним, че 90 % от нездравословните субстанции от цигарения пушек попадат в околния въздух, до момента в който цигарата гори в пепелника, нещо, което при  бездимните други възможности го няма, защото липсва горене и странична димна бликам. Така идва първото понижение на замърсяването на заобикалящата среда. Иначе във връзка с нитрозамините – наблюяваме, че те отсъстват при употоребата на устройството за нагряване на тютюн на ФМИ при помещение с добра вентилация. Така че можем да кажем, че няма отрицателно влиянение върху хората, изложени на парата на бездимната опция в затворено помещение.

– Бихте ли обяснили каква е разликата сред бездимните произведения и електронните цигари?
– Разликата сред бездимните артикули и електронните цигари е, че в първия случай има цялостен надзор върху качеството на произвеждане. При е-цигарите има нагряване на течност с никотин и според от това какво има в нея, аерозолът, който се инхалира, е друг. Нещо, което при бездимните артикули е изключено. При тях се нагрява същински тютюн, а не течност.

Материалът се разгласява с поддръжката на Филип Морис България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР