Д-р Живко Желязков е Лекар на 2023 година“ в Хасково.

...
Д-р Живко Желязков е Лекар на 2023 година“ в Хасково.
Коментари Харесай

Връчиха наградите „Лекар на 2023г.“ в Хасково

Д-р Живко Желязков е „ Лекар на 2023 година “ в Хасково. Роден е през 1954 година в Харманли и приключва медицина в Пловдив. Работил е в незабавна здравна помощ и хирургично поделение в Хасково, има магистратура по здравен мениджмънт от университета във Велико Търново. Над 40 години практикува, като хирург, шеф е на хирургично поделение в Хасково и работи в хирургичния кабинет на ДКЦ1 в Хасково.

В навечерието на професионалния празник на българския доктор и Ден на Св. Иван Рилски – 19 октомври в зала „ Хасково “ бе обичайна гала за връчване на премиите на Районна лекарска колегия-Хасково на БЛС с ръководител доктор Георги Христов.

В категорията „ Дългогодишна активност в региона на медицината и деен принос в развиването на компетентност “ оценките получихад-р Петра Атанасова и доктор Онник Кеворкян. Те са единствените общопрактикуващи лекари в община Стамболово с 6 500 души население и 26 обитаеми места, както и най-възрастните джипита в района.

Д-р Петра Атанасова е родена през 1943 година в село Царева поляна, приключва медицина в Пловдив със специалности вътрешни заболявания и гастроентерология. Дълги години е практикувала в Хасково, а от 2000 година, към този момент като пенсионер, е в Стамболово. Д-р Онник Кеворкян е роден през 1937 година в Хасково, приключва висшето си обучение в София със компетентност по обща медицина.

Призът „ Ти си нашето бъдеще “ за младите медицински очаквания на България отиде при доктор Десислава Стамболова. Родена е през 1994 година в Хасково, като приключва Езиковата гимназия „ Проф. доктор Асен Златаров “ и по-късно медицина в Стара Загора. Специализира хирургия и работи в хирургично поделение на МБАЛ в родния си град.

Наградените лекари бяха поздравени и от регионалния шеф на Хасково Гинка Райчева, която им пожела здраве и благодари за грижата им към пациентите. Поздравления към тях сервира и и.д. кмет на община Хасково Мария Вълчева, както и доктор Николай Колев от БЛС.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР