Д-р Иван Църов, директор на РИМ - Велико Търново, коментира

...
Д-р Иван Църов, директор на РИМ - Велико Търново, коментира
Коментари Харесай

Д-р Иван Църов: Има една голяма бъркотия в празничния календар

Д-р Иван Църов, шеф на РИМ - Велико Търново, разяснява по Нова нюз дали празниците ни са на точните си дати: 

" С този акт от 22 септември България се изравнява с всички европейски страни, само че най-важния резултат е, че българите стартират да се сплотяват и да се усещат като нация. До тогава това е един общ брой от разнообразни етноси с преобладаващо българско население. 

Има една огромна неразбория в празничния календар, която няма по какъв начин де се оправи, с изключение на с някакъв административен акт на Народното събрание. Не може един празник да се празнува по остарелия календар, а различен - по новия. Има разлика от 12 - 13 дни, което обърква уредниците. Споровете лишават от тържествеността на празничния календар. Трябва да има единна празнична система.

Мисля, че сме си научили урока от историята, ние няма по какъв начин сами да се грижим за нашето присъединяване в международната политика. Великите сили за това са велики, тъй като са огромни народи, огромни страни с доста запаси. Винаги сме били в съюз с някой различен, само че е значимо с кого сме. Мисля, че в този момент имаме сигурност и не отделяме един голям запас за защита, с цел да се развива нашата стопанска система и благосъстоянието. Последните събития отрицателно повлияват всичко, само че нещата ще отминат. 

Нашата национална цел през днешния ден съгласно мен е, че всеки един рационален човек би желал да е гражданин на една добре подредена просперираща страна с гражданско общество против неправдата и неуредиците. "
 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР