Д-р Иван Димитров, който застреля крадец, влязъл в имота му,

...
Д-р Иван Димитров, който застреля крадец, влязъл в имота му,
Коментари Харесай

Докторът е стрелял при самоотбрана

Д-р Иван Димитров, който простреля апаш, влезнал в парцела му, ще дава отговор не за съзнателно ликвидиране, а за породена гибел при превишаване рамките за неизбежна защита. Второто му обвиняване е за нелегално владеене на оръжие. По първото може да получи до 5 година затвор, а по-второто – от 2 до 8 година Това оповестиха през вчерашния ден от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Наблюдаващият случая прокурор Георги Пенев, който промени квалификациите по случая, пусна от ареста доктор Димитров против „ подписка ”. Но категорично акцентира, че е направил това по персонално разбиране, а не под натиска на участниците в улични митинги, отправяли обиди по адрес на магистратите. За 17,30 ч през вчерашния ден още веднъж имаше плануван протест, само че не пристигнаха доста хора.

Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов и заместниците му Галина Андреева-Минчева и Галин Гаврилов разкриха обстоятелства от следствието, някои от които се разминават изцяло от популяризираните по малките екрани и интернет. Оказа се, че дамата и двете деца на доктор Димитров въобще не са били в жилището на фамилията в нощта против 2 март. В 1,30 ч медикът забелязал по какъв начин крадецът Жоро Джевизов -Плъха светва лампа в гаража му и го следил половин час, без да се обади на полицията. После докторът слязъл в двора, въоръжен с противозаконния си револвер „ Валтер ”. Плъха почнал да мята по него железни предмети – тръба, табела и други и го блъснал в крайници. Прокурорите считат, че раните на доктор Димитров не са от хладно оръжие. Плъха имал в себе си отвертка и нож, само че те били открити в джоба му.

Докторът го погнал в двора и по улицата и изстрелял по него целия пълнител. Улучил го единствено един път в белия дроб. Крадецът избягал, само че край постройката на Областната администрация на Пловдив примрял от загуба на кръв. Там бил открит в 7,15 ч.

Д-р Димитров извикал собствен другар, с цел да заличават следите. Измили кръвта и събрали гилзите. Пистолетът бил изхвърлил и още не е открит. Близкият и лелята, която живее на първия етаж, на два пъти се пробвали да убедят медика да се обади на тел. 112, само че той не желал. На сутринта отишъл при притежателите на обекти към къщата му, които имат камери да ги моли да изтрият записите.

Наблюдаващият прокурор:
Не сме мишки!


“Аз не съм мишка и сътрудниците ми не са мишки! ”, – съобщи през вчерашния ден с отвращение наблюдаващият делото прокурор Георги Пенев. – Така нареченият лекар, който сега е национален герой, е направил закононарушение по член 119 (убийство, осъществено при превишаване рамките на неизбежната защита, б.р.) във връзка със 115 (умишлено ликвидиране, б.р.). Освен това ще му бъде повдигнато обвиняване за нелегално владеене на патроните и револвера, с който е направил закононарушението ”, добави наблюдаващият прокурор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР