Д-р Искра Колева, д-р Радослава Бекова и Любов Георгиева са тазгодишните

...
Д-р Искра Колева, д-р Радослава Бекова и Любов Георгиева са тазгодишните
Коментари Харесай

Три талантливи българки получават стипендиите на програмата За жените в науката

Д-р Искра Колева, доктор Радослава Бекова и Любов Георгиева са тазгодишните носителки на националната стипендия „ За дамите в науката “ за България. Престижното отличие, съпроводено и от награди по 5000 евро им бе присъдено за техните реформаторски научни хрумвания на публична онлайн гала през днешния ден със специфичното присъединяване на Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България и Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, които подкрепят идеята на L`Oréal и ЮНЕСКО за повече дами в науката.

Вече десета година стипендиите „ За дамите в науката “ се присъждат на млади дами учени за техни новаторски планове и имат за цел да поддържат тяхната научноизследователска кариера, както и да ги стимулират да разпрострат цялостния си капацитет за научни открития. 

Проектът, с който доктор Радослава Бекова впечатли журито на „ За дамите в науката “ 2020 година, е фокусиран върху изследване степента на замърсяване на българското Черноморие и плажовете и идентифициране на източниците на това замърсяване. В основата си той цели ограничение на един от най-големите замърсители в наши дни – пластмасата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР