Д-р инж. Росица Карамфилова е експерт с дългогодишен опит в

...
Д-р инж. Росица Карамфилова е експерт с дългогодишен опит в
Коментари Харесай

Росица Карамфилова-Благова

Д-р инж. Росица Карамфилова е специалист с дълготраен опит в региона на ръководство на околната среда. Повече от 17 години работи в системата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ), поредно заемайки експертни и управителни длъжности – от младши специалист до изпълнителен шеф на Изпълнителна организация по околна среда (ИАОС).

Магистър-инженер е по „ Екология и запазване на околната среда “ в Химико-технологичен и металургичен университет (ХТМУ) в София. Защитава сполучливо докторска степен на тематика „ Изследване опцията за приемане на биогаз посредством анаеробно разграждане на някои нетрадиционни отпадъчни биопродукти “ в ХТМУ, където е работила и като хоноруван учител. 

През 2005 година стартира трудовия си стаж в Изпълнителна агенция по околна среда към Министерство на околната среда и водите и в продължение на 11 години заема разнообразни експертни длъжности в областта на ръководство и мониторинг на отпадъците, екологични знаци, надзор на качеството при инвентаризация на парниковите газове и народен координатор (NFP) към Европейската организация по околна среда. От 2016 година заема управителни позиции към звената за стратегическо обмисляне и интернационалните стратегии и планове в Министерство на околната среда и водите.

Изпълнителен шеф на Изпълнителна организация по околна среда от април 2021 година Член на Борда на шефовете на Европейската организация по околна среда. Притежава и опит от присъединяване в редица национални и интернационалните планове в областта на околната среда.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР