Д-р Христо Кастрев е шампионът по преференции в Монтана на

...
Д-р Христо Кастрев е шампионът по преференции в Монтана на
Коментари Харесай

Вижте кой е шампионът по преференции на изборите в Монтана

Д-р Христо Кастрев е първенецът по преференции в Монтана на изборите за народни представители, извършени на 9 юни, научи организация BulNews. 
Той бе подложен под номер 2 в листата на ГЕРБ-СДС. Получил е 1 633 преференциални гласа. 
Тъй като е персонален доктор, доктор Кастрев е добре прочут на хората. В редиците на ГЕРБ е от самото им основаване, като сега е общински началник на партията. 
На второ място е лидерът на листата на Движение за права и свободи Димитър Аврамов. Той е народен представител в последните няколко Народното събрание, въпреки да е осъждан за разнообразни прегрешения и против него да има висящи производства, спъвани от имунитета му. Последно бе наказан през март тази година – за търговия с въздействие и рушвет. 
Аврамов е получил 1247 гласа на вота в неделя. 
Трети в класацията е и третият в листата на ГЕРБ-СДС Александър Михайлов. Той е шеф на Дома за остарели хора в село Добри дол и общински консултант в Лом. Получил е 1218 преференциални гласа. 
Следва представител на същата листа - нейният лидер – Румен Христов. Той обаче е от квотата на Съюз на демократичните сили и е водачът на партията, който води в Монтана, въпреки да не е локален. Въпреки това е получил 1110 лични гласа. 
Петър Петров от „ Възраждане “ е на пето място в листата. Водачът на листата има 973 преференции. Той е юрист и зам.-председател на партията. Това ще му бъде четвърти мандат в Народното събрание. 
Следващият по брой преференции е лидерът на листата на ПП-ДБ Ванина Вецина. Бившият регионален шеф на Монтана е събрала 665 гласа. 
Малко зад нея остава ломчанката Надя Петрова от Движение за права и свободи с 657 гласа. 
Том 10 се добавя от Мелани Сергеева, също от Движение за права и свободи, с 611 преференции, Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС с 601 и лидерът на листата на „ ИТН “ Владимир Владимиров с 525 гласа. 
Ето класацията:
Христо Кастрев /ГЕРБ-СДС/ - 1633 гласа
Димитър Аврамов /ДПС/ - 1247 гласа
Александър Михайлов /ГЕРБ-СДС/ - 1218 гласа
Румен Христов /ГЕРБ-СДС/ - 1110 гласа
Петър Петров /Възраждане/ - 973 гласа
Ванина Вецина /ПП-ДБ/ - 665 гласа
Надя Петрова /ДПС/ - 657 гласа
Мелани Сергеева /ДПС/ - 611 гласа
Георги Георгиев /ГЕРБ-СДС/ - 601 гласа
Владимир Владимиров /ИТН/ - 525 гласа. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР