Д-р Хауърд Тъкър е най-възрастния практикуващ лекар в света, който

...
Д-р Хауърд Тъкър е най-възрастния практикуващ лекар в света, който
Коментари Харесай

101-годишен невролог сподели тайната на дълголетието

Д-р Хауърд Тъкър е най-възрастния практикуващ доктор в света, който през юли навърши 101 години. Той стана звезда в TikTok на 100 години.

Какъв ли е тайната на дълголетието съгласно него?

Както Хауърд Тъкър, лекар по медицина, споделя, ключът към по-дълъг живот в действителност е много елементарен. Според него не е нужно да употребявате специфични суперхрани, съвременни лекувания или принадлежности за биохакерство. Много по-простичко е: постоянно придвижване, чувство за цел и младежко мислене. Е, и мартини в петък вечер!



Д-р Хауърд Тъкър е най-възрастния практикуващ доктор в света, който през юли навърши 101 години. Той стана звезда в TikTok на 100 години.

Лекарят има много скъпи препоръки, които да показа с по-младите, само че съгласно него има три неща, които са наложителни за дългоденствие:

1. Продължавайте да работите

Както споменахме, Тъкър е към момента практикуващ невролог - и той приписва работната си нравственос и цел за статута си на столетник. “Пенсионирането си остава зложелател на дълголетието “, споделя той. — Толкова съм сигурен в това. ” - споделя то Изследванията поддържат изказванието му, защото изследване от 2021 година откри, че пенсионираните участници са по-склонни да изпитат когнитивен спад, в сравнение с непенсионираните лица.

Това не значи, че би трябвало да запазите работата си на цялостен работен ден (е, в случай че не искате). Тъкър акцентира възприятието за цел, което носи работата, а в случай че се пенсионирате, просто се уверете, че няма да го загубите, даже и да го измененията.

“Ако се пенсионирате, пробвайте да се посветите на някоя смислена идея “, отбелязва той. — Това е задоволително, тъй като поддържа ползите и жизнеността ви. Можете също да запишете курс, да започнете ново занимание, да се присъедините към клуб и така нататък

И не си мислете, че запазването на работа е тайната на дълголетието. Уверете се, че в действителност се наслаждавате на работата си, споделя Тъкър.

“Имах 42-годишна пациентка, чийто началник беше подобен тиранин, че тя обиталяше мястото, където работеше, няколко пъти, преди да влезе “, споделя той. " Тя получи инсулт на 42 години. "

2. Упражнявайте се постоянно

“Продължавам да упражнявам “, споделя Тъкър. “Преди тичах на открито, само че в този момент е прекомерно мъчно за мен, тъй че го върша на бягащата пътека. Тичам 2 до 3 благи няколко пъти седмично. “

Връзката сред придвижването и дълголетието е добре документирана. Поучване от 2022 година на над 400 000 възрастни, демонстрира, че единствено 10 минути бързо вървене дневно са свързани с по-дълги теломери – задоволително, че тяхната биологична възраст наподобява с 16 години по-млада към средата на живота.

Винаги споделяме, че най-хубавото упражнение е това, което в действителност вършиме, само че има какво да се каже и за силовите тренировки: дейностите за подсилване на мускулите могат да понижат риска от смъртност с 10 до 17%.



 

3. Поддържайте младежко си мислене

Според Тъкър в действителност можете да мислите, че сте по-млади. “Имам няколко другари, които към този момент ги няма, които постоянно говореха за това, че са остарели, макар че бяхме на същата възраст и те починаха по-рано “, изяснява той. " Мисля, че ще пребивавам постоянно. Знам, че това не е действителност, само че не се опасявам от гибелта. "

Отново науката е на негова страна: съгласно изследване, в което се включват 68 здрави възрастни сред 59 и 84 години, тези, които се усещат по-млади, в действителност имали структурните характерности на по-млад мозък – те получили по-висок резултат на тест за паметта и имали повече сиво вещество в мозъка си, което е обвързвано с по-добра когнитивна функционалност.

“Винаги възнамерявам бъдещето “, прибавя Тъкър. Този метод на мислене му оказва помощ да остане оптимист и му дава цел, което знаем, че е обвързвано с по-дълъг живот. “Избирам другари, които са по-млади от мен “, прибавя той. “Сега имам положителни другари на 70 и 80 години и те ме поддържат млад. “
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР