Д-р Хасан Улусой бе назначен с президентски указ за посланик

...
Д-р Хасан Улусой бе назначен с президентски указ за посланик
Коментари Харесай

Кой е новият посланик на Турция в България - Хасан Улусой

Д-р Хасан Улусой бе назначен с президентски декрет за дипломат на Република Турция на мястото на Сюлейман Гьокче, против който имаше недоволства от българските институции за интервенция във вътрешните работи на България.

Посланик Гьокче даже не бе включен в последното посещаване на българския министър председател Бойко Борисов в Турция, което е казус в дипломатическата процедура.

С президентски декрет Гьокче е назначен за дипломат на Република Турция в Гватемала.

Dışişleri Bakanlığı Çok Taraflı Siyasi İşler Genel Müdürü Hasan Ulusoy ile Dünya İnsani Yardım Zirvesi @trtavaz`da pic.twitter.com/P2Lpmqxp90
— Detay 13 (@TRTDetay13) May 18, 2016

За разлика от Гьокче, който пое поста в София след кариера във Вашингтон, новият турски дипломат в София доктор Хасан Улусой има кариера в Африка.

В турското външно министерство той е шеф на Генерална дирекция за многостранни политически връзки.

През 2012 година той е назначен за дипломат на Република Турция в качеството на създател на турската дипломатическа задача в Нигерия и остава до края на мандата на този пост. През 2014 година нигерийското държавно управление го награди с медал за заслуги за приноса му в развиването на турско-нигерийските връзки.

От 2014 година Хасан Улусой е общоприет шеф на дирекция многостранни политически връзки в турското външно министерство. Специализирал е политически науки в Истанбулския университет. С последния президентски декрет са назначени общо 18 нови посланици.

Заместник-министърът на външните работи Ахмет Мухтар Гюн бе назначен за непрекъснат представител на Турция в Организация на обединените нации.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР