Д-р Халилу Шаба, генерален директор на Националната агенция за космически

...
Д-р Халилу Шаба, генерален директор на Националната агенция за космически
Коментари Харесай

В Нигерия търсят пари за изстрелване на изкуствен спътник

Д-р Халилу Шаба, общоприет шеф на Националната организация за галактически проучвания и развиване на Нигерия (NASRDA), съобщи, че африканската страна е пропуснала да изстреля сателит по време на предходното ръководство заради липса на задоволително средства, съобщи нигерийската новинарска организация НАН.

Шаба изясни, че по това време организацията е обмисляла построяването на информационен сателит, който е имал по-голяма възвръщаемост на вложенията.

Той също по този начин сподели, че заради дефицита на средства организацията е решила да премине към комерсиална активност, като вземе пари назаем.

Шаба сподели: Преминаваме към построяването на информационен нигерийски спътник, който ще бъде от първостепенна значимост за нашата стопанска система.

" Мислим за информационен спътник и спътник за наблюдаване на Земята. Опитахме се да изстреляме спътник при предходната администрация. Тогава се разминахме на косъм, защото държавното управление разглеждаше методите на финансиране. Ние поискахме това да стане посредством заем, който да бъде изплатен ", изясни Шаба проблемите, поради които не е бил изстрелян изкуственият сателит.

" Сега се връщаме още веднъж, за нов опит ", сподели генералният шеф на NASDRA.

Шаба акцентира, че спътниците изискват много средства, до момента в който държавното управление се бори с лимитираните запаси, с цел да се оправи с доста проблеми по едно и също време.

" Ще вземем парите като заем, ще построим нашия спътник и ще бъдем принудени да се отчитаме за него. И мога да ви уверя, че това е един от методите да се оправим ", добави генералният шеф.

Той съобщи още, че организацията изследва всички източници на доходи като различни средства за финансиране, с цел да подсигурява реализирането на концепцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР