Д-р Георги Деянов от 20 август ще заеме поста директор

...
Д-р Георги Деянов от 20 август ще заеме поста директор
Коментари Харесай

Бивш главен експерт ще оглави Фонда за лечение на деца

Д-р Георги Деянов от 20 август ще заеме поста шеф на Център „ Фонд за лекуване на деца” (ЦФЛД), оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Вчера стана ясно, че задържалата се на позицията по-малко от година доктор Мариета Райкова е изразила предпочитание да напусне по персонални аргументи.

От Министерство на здравеопазването показват, че доктор Деянов е определен, „ с цел да не се допусне закъснение на администрацията и с цел да се обезпечи приемственост”. До май м.г. той е бил основен специалист във Фонда.
Здравният министър освободи шефа на Фонда за лекуване на деца Д-р Мариета Райкова заемаше поста от септември предходната година
Следващото съвещание на Обществения му съвет остава планувано за 15 август.

През последните години ЦФЛД на няколко пъти попада в центъра на кавги – както по отношение на изказвания за злоупотреби, по този начин и поради обвинявания от страна на Обществения съвет, че здравното министерство пробва да овладее структурата. Основен аргумент на всички страни в разногласията е, че в последна сметка болните деца остават без съответна опция за лекуване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР