Д-р Галя Кондева е номинирана за служебен министър на здравеопазването

...
Д-р Галя Кондева е номинирана за служебен министър на здравеопазването
Коментари Харесай

Д-р Галя Кондева - вечният губещ стана здравен министър

Д-р Галя Кондева е номинирана за длъжностен министър на опазването на здравето в кабинета на Димитър Главчев. Тя е експерт по вътрешни заболявания и хематология в София с над 30 години опит. По-известна е с това, че постоянно кандидатства за високи длъжности, обаче в никакъв случай не я избират. Е, в този момент й излезе шансът.

През 2009 година Кондева е претендент за шеф на НЗОК, само че тогава е избран отново тогавашният началник на касата доктор Румяна Тодорова. Тримата неспечелили участници в състезанието нападат избора на Тодорова, само че управителният съвет на здравната каса отхвърля жалбите им.

Кондева беше съперник на проф. Любомир Спасов на състезанието за шеф на " Пирогов " през 2021 година, само че комисията в здравното министерство, ръководено тогава от проф. Костадин Ангелов, не я избра за поста.

Д-р Кондева е приключила Медицинския университет през 1987 година Работила е в Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), УМБАСМ " Н. И. Пирогов ", " Аджибадем Сити клиник УМБАЛ Токуда ", ДКЦ " Вита ". През 2022 година оглавява Специализираната болница за интензивно лекуване на хематологични болести.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР