Д-р Галя Кондева е номинирана за министър на здравеопазването в

...
Д-р Галя Кондева е номинирана за министър на здравеопазването в
Коментари Харесай

Д-р Галя Кондева - номинирана за министър на здравеопазването в кабинета Главчев

Д-р Галя Кондева е номинирана за министър на опазването на здравето в служебния кабинет с претендент за министър председател Димитър Главчев.

При представянето на Кондова като част от проектосъстава на служебния кабинет в президентството Димитър Главчев уточни, че тя е експерт хематолог с опит в мениджмънта и изпълнителен шеф на Специализирана болница за интензивно лекувания на хематологични болести.

Д-р Галя Кондева има над 30-годишен опит, приключва Медицински университет през 1987 година като специалностите си - Вътрешни заболявания и Клинична хематология придобива през 1997 година и 2017 година, сочи информация в платформата за показване на медицински експерти и опазване на часове за обзор " Супердок ". През 2008 година приключва специализация по Здравен мениджмънт.

Член е на Български лекарски съюз. Участва в многочислени национални конгреси и семинари по специалността.

След своето дипломиране доктор Кондева работи в Работническа болница Бухово и в Отделение по Вътрешни заболявания към V МБАЛ София.

В интервала от 2003 година до 2008 година е шеф отдел към Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

От 2008 година до 2015 година доктор Кондева работи като доктор в Отделение по трансфузионна хематология на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ".

В идващите две години е доктор по Вътрешни заболявания и Клинична хематология в Клиника по хематология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда София.

От 2017 година до 2018 година е Директор Дирекция към НЗОК.

От 2019 година доктор Кондева е част от екипа експерти на ДКЦ Вита София.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР