Д-р Евгени Влаев, ортопед-травматолог от Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

...
Д-р Евгени Влаев, ортопед-травматолог от Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда
Коментари Харесай

Ортопедът д-р Влаев от София ще преглежда деца и възрастни във Варна | Специалистът от Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда оперира подрастващи със сколиоза

Д-р Евгени Влаев, ортопед-травматолог от Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда от София ще съветва деца и възрастни с ортопедични или травматични проблеми. Прегледите са на 15 септември, петък и ще се осъществят в на ул. „ Брегалница “ 1. Прегледите са със записване на час на тел. 0700 33 900 или 0892 20 20 80 и са платени.

Специалистът ще преглежда, ще лекува амбулаторно и ще записва за оперативно лекуване в София. Той реализира както открита, по този начин и миниинвазивна и артроскопска хирургия. Неговият опит и клинични ползи са свързани с костната патология на гръбначния дирек. Евгени Влаев е защитил научно-образователна степен „ лекар по медицина “ с тематика, отдадена на хирургичното лекуване на сколиоза в детска възраст. 

Сколиоза е дисторция на гръбначния дирек, която може вторично да засегне органите в гръдния панер. Тя протича неразбираемо и първите признаци са козметични. Добре е родителите да извърнат внимание на смяна на стойката на детето – в случай че едното рамо е по-повдигнато от другото или по този начин нареченият „ признак на неприятно скроената поличка “ – облеклата стоят очевидно асиметрично. Много по-късен признак е болката в гръбначния дирек. Промяната в стойката е изключително забележима и фрапираща при девойките. Според статистиката те страдат 8 пъти повече от сколиоза от момчетата на тази възраст. Първите прояви на деформиране могат да настъпят още в ранна детска възраст, само че най- постоянно към деветата годишнина. Колкото по-рано се виждат признаците и се потърси помощ от доктор, толкоз по-ефективно е лекуването.

При придвижване на сколиозата се появява ребрена гърбица, а в случай че се развие в тежка форма се притискат белите дробове и сърцето и това може да докара до нарушаване на функционалността на тези органи.

Дългото стоене пред компютъра може да ускори една възможна сколиоза или да образува по този начин наречената позиционна сколиоза. Стойката на децата е доста значима за вярното развиване на опорно-двигателния уред. Те би трябвало да са седнали с подпрян изправен тил, тазобедрените стави и гърбът да са под 90 градуса. Препоръчва се оживление – ставане от време на време най-малко на 45 минути.

Спортът е значим фактор за профилактика на гръбначни изкривявания във възрастта, когато децата порастват. Той спомага и за развиването им като персони като цяло.

При подозрения за сколиоза от страна на родителите е належащо да се съветват с персоналния доктор или с ортопед и се вършат рентгенови фотоси. Ако се потвърдят подозренията, е нужна консултация със експерт, занимаващ се с това заболяване, с цел да се реши какво лекуване би трябвало да се предприеме.

Първите стъпки са с консервативни способи – физиотерапия, профилирани физиотерапевтични процедури за сколиоза (СФУС), най-известната от които е Шрот-терапия, корсетолечение. В Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда се лекуват оперативно тежките форми на това заболяване (както формите на първична сколиоза, по този начин и вторичните му форми- разследване на вродени аномалии на опорно-двигателния уред, синдромни заболявания и неврологични заболявания).

Екипа на Проф. Яблански, занимаващ се с хирургичното лекуване на това заболяване, има доста положителни резултати от оперативното лекуване на тежки деформации – даже фрапиращи случаи с над 100 градуса деформиране. Болницата разполага със система за интраоперативна невронавигация и подготвен експерт, което е от помощ за оперативното лекуване и за предотвратяване от рисковете от оперативно лекуване.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР