Д-р Емилова e специалист по вътрешни болести, кардиология и ревматология,

...
Д-р Емилова e специалист по вътрешни болести, кардиология и ревматология,
Коментари Харесай

Сестри от Москва са влюбени в България

 Д-р Емилова e експерт по вътрешни заболявания, кардиология и ревматология, създател на клиника, работеща по методите на природонаучната медицина. Д-р Емилова e експерт по вътрешни заболявания, кардиология и ревматология, създател на клиника, работеща по методите на природонаучната медицина.
Специално за “Труд ” доктор Людмила Емилова осъществя поредност за дълголетието. Тя е доктор с три специалности – вътрешни заболявания, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лекуване с плодове, чай и мед върху себе си и съумява да се избави от доста тежки заболявания, взема решение, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 година доктор Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лекуване, през който са минали над 45 000 пациенти от целия свят. Мнозина са се избавили от шаблонно дефинираните от формалната медицина като нелечими болести и като бонус са стопили килограми, освен това с дълготраен резултат. През 1997 година доктор Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на Съединени американски щати.

Сестрите Елена и Татяна не крият възрастта си и с усмивка одобряват неизбежното учудване, когато я прецизират. И двете могат сполучливо да конкурират най-известните модели, имат виталност и впечатляващ жанр. Казват, че доста от този триумф дължат на срещата си с доктор Емилова. За пръв път пристигнали в медицинския й център през 2009 година, откакто видели по какъв начин наподобяват техни приятелки, ползвали у нас плодолечението.

Най-убедителната реклама за всяко нещо са достиженията, които самичък може да видиш, споделят сестрите. И прецизират, че българската лекарка не се нуждае от никаква реклама, тъй като който има нужда от качествена смяна в живота си, намира своя правилен път. Независимо какъв брой километра го разделят от задачата.

Своите хиляди километри Елена и Татяна първия път минали до морето, където тогава работел медицинският център. Впечатлени от бързите резултати, не стопират да го вършат при всяка опция за отделяне от натоварения работен график. Татяна е проектант, ангажирана с огромни обекти в Русия, а Елена е интериорен дизайнер. Допълват се в професионалната сфера, естествени допирателни имат и в отношението си към нещата от живота – като хранене, двигателна интензивност, способи за зареждане на батериите. И двете, преди да открият вълшебствата на програмата с плодове, чай и мед, са консумирали доста сладкиши, тестени храни и огромни количества от обичания си кашкавал.

Оплакванията на Елена били породени от инфектиране на щитовидната жлеза и нараснала функционалност на органа, страдала от главоболие, световъртеж и мощни болки в кръста. Имала и интервал, в който за малко време добавила към тежестта си 5 кг поради хормонални проблеми.

При последното си посещаване при доктор Емилова това лято московчанката с облекчение възкликва “Излекувах се! ”, тъй като всички проучвания на щитовидната жлеза като по знамение са в норма и болестта, за което формалната медицина твърди, че остава за цялостен живот, към този момент е в предишното. Елена поддържа и съвършени килограми, спазвайки програмата на българската лекарка, приспособена по персонален метод. Казва, че в Москва й е по-трудно да бъде прецизна, само че от доктор Емилова е научила по какъв начин да се оправя във всяка обстановка. След консумация на животинска храна прави разтоварващи дни и се усеща чудесно. В медицинския център ползва плодолечението за 10-15 дни и в композиция с вярно зареждане резултатите са продължителни. В менюто й към този момент няма сладкиши и тестени изкушения, с преимущество са зеленчуците, от време на време включва риба и пилешко, само че в никакъв случай не ги поставя на масата за вечеря. В медицинския център не пропуща заниманията с пилатес и обича да върви пеш. Прави го и в родината си при всяка опция.

Татяна споделя, че през 2009 година се е определяла като човек без съществени недоволства. Дискомфорт й създавали от време на време залепени от обездвижване и ядене на сладки и тестени изкушения килограми. Срещата с доктор Емилова я предизвикала да се вгледа по-внимателно в себе си и да обърне внимание на ниското си кръвно, болките в ставите, упорития запек. За всяко от тези неразположения лекарката имала пояснение и съвет по какъв начин да не се трансфорат в сериозна опасност за здравето. След направените през всичките 9 години гладувания Татяна споделя, че се усеща нов човек, изчистен от вредности, позитивно зареден и сигурен по какъв начин да съхранява силата си. За по-дългите гладувания се доверява на медицинския център, тъй като знае, че там резултатите се реализират бързо и под непрекъснат лекарски надзор. В Москва прави сама къси стратегии в дните по новолуние и пълнолуние. Казва, че животът й върви по напълно друг метод. Спряла е всички млечни артикули, употребява доста плодове. Често ги комбинира със зърнена каша, а месо има на трапезата един път седмично. Много внимава за качеството и не щади старания да си набира чисти храни от сигурен източник. В свободните часове се занимава с йога и твърди, че това е значимо за пълноценното зареждане.

За двете сестри всекидневните утринни лекции на доктор Емилова са значима част от програмата им в медицинския център. Казват, че е цяло изкуство наличието им да се добавя непрестанно и правят оценка високо това отговорно отношение на лекарката и екипа й към пациентите. Развива се и самата клиника, споделя Елена. И формулата е в комплекса от система, атмосфера и резултат. Мястото е номер 1 в света, уверена е московчанката. Заради организацията и невероятните достижения. В това се е уверил и брачният партньор й Максим. Заради сърдечни проблеми той търсил помощ в европейски клиники, само че му помогнала програмата на доктор Емилова. Елена се майтапи, че той се съпротивлявал цели 7 години, преди да се довери на плодолечението. Но още след постигнатите положителни резултати при първото си идване в медицинския център, се е трансформирал в още по- огромен почитател на програмата от брачната половинка си.

Приемаме България като втори дом, споделят двете московчанки. Тук се усещаме признати освен като пациенти, а като същински другари. А това е скъпо най-малко колкото здравето.

Сурово ризото (2 порции)


Рецепта на основен готвач Илия Илиев

 60-2-emilova 300-400 г сурова елда (внимание! Кафявата не е сурова, а бланширана) накисваме за към 15 минути във вода. Изцеждате и оставяте зърната да омекнат за към 10-12 часа. Еладата е взела, каквото и е належащо от накисването за петнадесетте минути, и ще стартира да се съживява и покълва. Ако я оставите за по-дълго във водата, тя ще се разлигави заради голямото количество лигани, които отделя.

1 узряло авокадо намачкваме с вилица. Добавяме нарязани на ситно няколко стръкчета свеж чесън или лук, няколко сушени доматчета, няколко чери доматчета, един-два наситнени моркова. Добавяме самардала, хранителна квас, бял пипер и натурални маслини на усет. При предпочитание и пикантен пипер. Изплакваме добре елдата, изчакваме я да се отцеди и я объркваме с останалите артикули.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР